JUNTA DIRECTIVA NACIONAL

Casado marca al PP el seu propi "relat" de la "venda d'Espanya"

Arenga els seus dirigents amb les suposades "cessions" de Sánchez als independentistes

Remarca la importància del Senat davant d'un possible nou 155 i demana no fragmentar el vot

zentauroepp47011784 pp190218123822

zentauroepp47011784 pp190218123822 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pablo Casado ha reunit aquest dilluns al migdia els principals dirigents del PP de tot Espanya i els ha entregat el seu propi “relat” del que ha passat des de la moció de censura i fins a l’anunci de les eleccions generals perquè el venguin als seus territoris. El president dels conservadors ha assegurat que el seu partit ha aturat “la venda d’Espanya als independentistes” per part de Pedro Sánchez, i això és una bona mostra, ha afirmat, del poder que ostenta el PP malgrat la caiguda que assenyalen les enquestes. “No ens preocupem per la demoscòpia”, els ha demanat. “Nosaltres fem el nostre camí. Aquestes eleccions tracten sobre Espanya”, ha afegit.

Segons Casado, el PP “ha fet caure el Govern i l’ha posat “en una situació límit” perquè els conservadors no van tardar “ni un minut a denunciar la negociació amb mediadors que pretenien fer sobre la ruptura d’Espanya”. Davant de la junta directiva nacional, el principal òrgan entre congressos, el president del PP ha repassat l’hemeroteca des del mes d’agost i l’ha explicat segons els seus interessos. D’una banda, ha obviat alguns episodis, com per exemple que la figura del “relator” la va donar a conèixer el PSC i no va ser un ‘descobriment’ dels populars i també que els sobiranistes han vetat els Pressupostos Generals del cap de l’Executiu perquè aquest no ha acceptat parlar del dreta l’autodeterminació. Per l’altra, Casado ha avançat i atribuït a Sánchez unes suposades cessions que el dirigent socialista farà davant dels sobiranistes si el PSOE es manté a la Moncloa. “Aquesta vegada ja no hi haurà pagament per endavant. ¿Exigiran els independentistes que els pagui al comptat? ¿Per això no descarta Pedro Sánchez un pacte amb els independentistes?”, ha dit davant dels seus i ha demanat que repeteixin a les seves províncies que el PP és “fiable” i l’únic que pot evitar “la venda d’Espanya”. "Quan el Govern va veure la marea del decontentament popular es va voler fer enrere, però ja estava entre l’espasa i la paret", ha continuat abans d’assegurar que "centenars de milers de persones van sortir al carrer", amb referència a la manifestació de Colón. Segons la Delegació del Govern, van ser 45.000 persones. Segons els convocants, el PP i Cs, 200.000.

Notícies relacionades

El dirigent dels conservadors ha avisat als presidents autonòmics, provincials i als alcaldes que s’han d’abocar en les eleccions generals de l’abril, perquè seran la primera volta de les del 26 de maig, quan es renovaran els governs regionals i els ajuntaments. 

La importància del Senat

A més, en el seu discurs, que s’ha pogut seguir per circuit intern, ha recordat que la seva primera decisió si governa serà aplicar el 155 i per a això necessitarà mantenir el poder al Senat. En aquests moments, el PP té majoria absoluta a la Cambra alta, on s’hauran d’aprovar les mesures que es decideixin aplicar en una possible nova intervenció de la Generalitat. Per això, davant d’aquesta circumstància, Casado ha avisat de la importància de la llista al Senat en aquestes eleccions i ha demanat que els votants no es fragmentin i apostin per "la llista de la llibertat". “Serem els ‘senadors pel 155’. Aquest serà el nostre lema”, han explicat fonts de la direcció després. Ara per ara, el partit descarta anar en coalició amb Ciutadans. “Si volen demanar el vot per nosaltres, perfecte, però amb una majoria absoluta com tenim ara no hem de pactar res”, afegeixen aquestes fonts.