extrema dreta

Rebutgen donar a Vox el nom d'empleats de violència masclista a Andalusia

La sol·licitud no ha sigut, per tant, qualificada ni admesa a tràmit per la Mesa del Parlament

serrano-parlamento

serrano-parlamento

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

 La Mesa del Parlament d’Andalusia ha denegat aquest dimecres la petició de Vox de conèixer la identitat de tots els treballadors destinats als equips d’unitats de lluita contra la violència masclista entre el 2012 i el 2019.

Tots els grups polítics representats al Parlament, tret de Vox, a més del Govern andalús havien expressat el seu rebuigd’aquesta petició cursada pel diputat Francisco Serrano, que va argumentar que hi ha professionals "no qualificats i ideologitzats que influeixen" en la decisions judicials en aquesta matèria.

Notícies relacionades

La sol·licitud no ha sigut, per tant, qualificada ni admesa a tràmit per la Mesa del Parlament, que ha tingut en compte la possibilitat que la proposta col·lideixi amb la llei de Protecció de Dades, segons han confirmat a Efe fonts parlamentàries.

Abans de conèixer-se la decisió de la Mesa, el portaveu adjunt de Vox, Rodrigo Alonso, ha afirmat que si es produïa el rebuig el seu grup optaria per sol·licitar les dades "d’una altra manera, demanant només els perfils professionals" i no les identitats.