condemna de l'LGTBIfòbia

Els esportistes LGTBI demanen que el Congrés recolzi la declaració bloquejada per Vox al Senat

Alcaraz va vetar el text per la garantia de "la pràctica esportiva de les persones trans i intersexuals d'acord al seu sexe sentit"

1526297230 226076 1526297336 noticia normal

1526297230 226076 1526297336 noticia normal

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les associacions d’esportistes LGTBI han sol·licitat als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats que recolzin una declaració institucional contra l’LGTBIfòbia en l’últim ple de la cambra en aquesta legislatura, dijous que ve. És la mateixa declaració que la setmana passada va ser bloquejada al Senat davant de la renúncia a firmar-la del nou senador de Vox Francisco José Alcaraz.

L’associació Esport i Diversitat, que agrupa els clubs esportius LGTBI de Madrid, l’Agrupació Esportiva Ibèrica LGTBI+, integrada per clubs esportius LGTBI d’Espanya i Portugal, i la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) firmen aquesta petició perquè els grups donin suport a la declaració del I Congrés Esport i Diversitat celebrat aquest mateix mes.

Notícies relacionades

Aquesta declaració compromet els signants, entre altres coses, a "denunciar i penalitzar socialment" els comportaments discriminatoris en l’esport i a "acabar amb qualsevol expressió de violència física o verbal" en aquest sentit.

El punt que, segons Esport i Diversitat, va portar el senador de Vox a vetar la declaració és el que demanda "garantir la pràctica esportiva de les persones trans i intersexuals d’acord al seu sexe sentit, protegint els seus drets i la seva intimitat, i vetllant especialment en l’esport d’elit per una reglamentació que asseguri les condicions d’igualtat".