espera el 'sí' del PSOE

El PP diu que l'Acadèmia de Televisió ha acceptat un cara a cara Casado-Sánchez

Génova 13 insisteix en aquesta trobada abans del debat a cinc

zentauroepp46036206 maroto181126151908

zentauroepp46036206 maroto181126151908 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vicesecretari d’Organització del PP i cap de campanya d’aquesta formació, Javier Maroto, ha assegurat aquest dimarts que l’Acadèmia de Televisió ha acceptat organitzar un cara a cara entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del Partit Popular, Pablo Casado. Segons ha dit, el PP espera la resposta "afirmativa" del PSOE per fixar data i format com més aviat millor.

"Avui hem sol·licitat formalment a l’Acadèmia de Televisió l’organització del debat cara a cara entre Pablo Casado i Pedro Sánchez", ha anunciat Maroto en un missatge en el seu compte oficial de Twitter. 

El responsable d’Organització del PP ha assenyalat que l’Acadèmia ha acceptat organitzar-lo "com en anteriors ocasions" i ha afegit que ara el seu partit espera la "resposta afirmativa del PSOE per fixar data i format com més aviat millor".

Dilluns passat, després que el grup Atresmedia hagi plantejat un debat a cinc amb els candidats del PSOE, el PP, Cs, Podem i Vox, el PP va remarcar que la seva prioritat és un debat a dos entre Sánchez i Casado. Tot i que no va tancar la porta a altres formats, va insistir que s’havia de tancar primer aquest cara a cara abans de parlar d’altres fórmules.

Notícies relacionades

A més, Casado va assegurar ahir a la nit, en una entrevista a TVE, que els espanyols volen veure un cara a cara entre ell i Sánchez perquè són "els dos candidats que poden ser presidents del Govern". També va dir que "en tota la història democràtica d’Espanya" sempre hi ha hagut un cara a cara entre el president del Govern i el líder de l’oposició, "com passa a tots els països del món desenvolupat".

Per la seva banda, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va traslladar la disposició inicial del líder del seu partit de tenir un cara a cara amb Casado, independentment que també es pogués organitzar un debat a cinc amb els candidats del PSOE, el PP, Cs, Podem i Vox.