Òmnium col·loca una pantalla gegant al carrer per veure la declaració de Cuixart i Forcadell

Nombroses personalitats polítiques acudeixen al carrer de Diputació com a mostra de solidaritat

omnium-pantalla / periodico

1
Es llegeix en minuts
Acn

Centenars de persones han seguit mitjançant una pantalla gegant  ituada davant de la seu d’Òmnium Cultural  la declaració del seu president, Jordi Cuixart, al Tribunal Suprem. A les 16.00 hores ha començat la declaració de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que també se segueix a la mateixa pantalla.

L’entitat ha habilitat una pantalla al mig del carrer Diputació i també altres punts de seguiment en les més de quaranta seus territorials d’Òmnium.

Durant la declaració, els reunits han reaccionat amb aplaudiments o rialles en diverses ocasions a les respostes de Cuixart. Al contrari, les intervencions del fiscal Moreno i del jutge Marchena han portat xiulets per part dels assistents. 

Fins aquest punt també s’hi han acostat representants del món polític i social. Entre els assistents hi havia Ernest Maragall, Eduard Pujol, Aurora Madaula, Francesc de Dalmases, Eulàlia Reguant, Mireia Boya, David Fernàndez, Camil Ros o Joel Joan, entre d’altres.

També de Forcadell

Notícies relacionades

La convocatòria, feta a partir de les nou, ha sigut seguida per desenes de persones des de primera hora, que han ocupat de seguida totes les cadires disponibles. Les voreres també han quedat atapeïdes de ciutadans interessats a seguir la declaració de Cuixart.

Òmnium Cultural, que ja va muntar aquest dispositiu dijous passat, quan estava previst que declarés Cuixart, mantindrà durant tota la jornada la pantalla gegant per seguir també la declaració de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.