Torra i el Rei s'eviten al Mobile World Congress

El president i Felip VI no s'han fet fotos junts ni al pavelló d'Espanya ni al de Catalunya

Torra ha acompanyat el Monarca i el president del Govern central durant una part del recorregut

zentauroepp47129825 rey felipe vi quim torra190225221444

zentauroepp47129825 rey felipe vi quim torra190225221444

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

Milers de visitants en la primera jornada del Mobile World Congress a Barcelona, centenars de milions d’euros, implicacions econòmiques, financeres, sociològiques i ètiques (amb el cas del coltan, per exemple)... mentre els representants institucionals, de nou, jugaven al gat i a la rata en la sessió matutina en una nova mostra de la política dels gestos entre els uns i els altres.

Ni el rei Felip VI ha visitat l’estand de Catalunya –malgrat que l’ha tingut al davant, a 10 metres–, ni el president Torra ha volgut fer-se la foto amb el Monarca al pavelló espanyol, amb la bandera espanyola i l’europea, malgrat que Torra havia acompanyat el Rei, el president del Govern, ministres i membres del Govern durant la passejada d’autoritats durant més de mitja hora.

En efecte, el president Torrai els membres del Govern que han participat en la inauguració del Mobile World Congress han evitat fer-se una foto amb el Rei d’Espanya i el president del Govern central davant del pavelló d’Espanya. Torra s’ha escapolit, sense acomiadar-se de la resta d’autoritats, just en el moment en què la comitiva amb el Rei, el president del Govern central, els ministres, els consellers, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de l’Hospitalet, Nuria Marín, s’acostaven al pavelló. Segons ha al·legat la presidència de la Generalitat, Torra havia avisat prèviament que tenia una "reunió amb empresaris" just a aquella hora i en aquell moment. No abans ni després.

El Rei evita el Catalonia

Prèviament tots han assistit a una xerrada informativa de l’impulsor del Mobile,John Hoffman. Torra ha saludat el Rei a l’interior de la sala, però no ha sortit a rebre’l. Posteriorment, totes les autoritats s’han desplaçat en un minibús a un dels pavellons per iniciar un recorregut per diverses instal·lacions, entre les quals Telefónica i Vodafone.

El Rei ha saludat un robot anomenat Sofia i, posteriorment, s’ha desplaçat al pavelló d’Espanya, que està davant del de Catalunya. Però ha evitat aquest últim. Segons fonts de la Casa Reial, no estava prevista aquesta visita, informa Pilar Santos.

Segons la Generalitat, això no és així, perquè el monarca sí que tenia previst visitar el pavelló català. Uns instants abans, Torra i els membres del Govern han optat per girar cua i evitar la fotografia amb el monarca en aquest pavelló, malgrat que prèviament sí que s’han produït nombroses imatges de tota la comitiva junta.

Plantada... i acte posterior a pocs metres

Després de la reunió amb empresaris, Torra ha tornat just al lloc on havia estat abans, a pocs metres del pavelló espanyol. En concret, al pavelló de Catalunya, per presentar un projecte 5G de la Generalitat relacionat amb les ambulàncies. Un acte en què el president ha tingut de nou un record per a l’expresidentCarles Puigdemonti per a "tots els exiliats i presos que no poden ser avui amb nosaltres".

Notícies relacionades

El president ha afirmat que el Govern pretén situar Catalunya com a líder de la revolució digital, però s’ha negat a contestar les preguntes dels periodistes. En aquell moment, el Rei i la resta de la comitiva ja feia diversos minuts que s’havien absentat.

Tot això ha deixat en segon pla la presentació de la tecnologia 5G aplicada a les ambulàncies de la Generalitat. Un acte que ha comptat amb una demostració de la utilitat d’aquesta tecnologia per a la connectivitat entre l’ambulància i el metge situat en un hospital. Això és fruit d’un acord del Govern amb firmes com ara Juniper Networks.