'El Bigotes': "Casado hauria de saber que té molta merda a la motxilla"

El capitost de la 'Gürtel' valencià compara González Pons amb un "cuc" i apunta Camps

72c4bc00-de11-4adc-90fd-c919c3a228e2-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Álvaro Pérez, ‘el Bigotes’, un dels capitostos de la trama 'Gürtel', ha apuntat directament l’eurodiputat del PP Esteban González Pons durant la seva declaració en la comissió d’investigació del 'cas Taula' a les Corts Valencianes i ha afirmat que va tenir actituds corruptes, però també que per “la seva santedat” Juan Cotino parava tot el “confessable i l’inconfessable” del PP valencià. Per si fos poc, ha insistit que l’expresident autonòmic Francisco Camps era “absolutament conscient” del finançament irregular del seu partit.

“González Pons viu de meravella encara. Del PP del senyor Casado no en parlaré perquè és la regeneració, però hauria de saber que té molta merda a la motxilla i González Pons és un d’aquests cucs que sap mantenir-se en pomes pels anys dels anys”, ha declarat per videoconferència des de la presó en què compleix les seves primeres condemnes pel 'cas Gürtel'.

A més, ha dit que González Pons va mentir “per la gola” quan va dir que el va fer fora del Senat una vegada que es van reunir allà el 2002 i ha assegurat: “A meitat de la 'Gürtel' es va reunir amb mi per veure si em podia ajudar amb un assumpte personal però no volia que el veiessin amb mi a València”.

El testament del “menyspreable” Cotino

‘El Bigotes’ també ha assegurat que l’empresari José Luis Uribarri, processat en el 'cas Gürtel' i al qual li van ser adjudicades moltes llicències de la TDT a la Comunitat Valenciana, “era soci de González Pons en algunes qüestions. “He conegut moltes coses d’ell i pot estar preocupat”, ha asseverat. Responent les preguntes del portaveu del PP en la comissió, ha dit que “garanteix” que té “proves” de “totes” les insinuacions que ha fet.

De Cotino ha afirmat que “feia el que li donava la gana, volia ser Déu però no arribava a temps”, però ha remarcat que per ell “passava tot, absolutament tot, tot el confessable i l’inconfessable”. “De Juan Cotino estic escrivint l’ultramodern testament, tinc una peça pendent que és la del Papa. Tinc molt a parlar d’ell i ho faré a la peça del Papa. Parlar d’aquest home m’incomoda bastant. És un paio menyspreable, és amic del xèrif aquest que va per la carpeta”, ha assenyalat amb referència al comissari José Manuel Villarejo.

El seu “examic de l’ànima”

“A la Comunitat Valenciana em convida el senyor Camps, que en aquella època era el meu amic de l’ànima”, ha conclòs abans de remarcar que l’expresident de la Generalitat era “absolutament conscient, coneixedor i sabedor al 100%” del finançament irregular del PP valencià. “Ho ratifico i em ratificaré sempre”, ha conclòs.

‘El Bigotes’ ha reconegut que en el cas de les seves empreses “els contractes eren a dit”: “Alguns consellers o el senyor Camps deia que se’m donessin, i si era així en el meu cas, suposo que en els altres també”. Pérez ha dit que ni Camps ni cap polític valencià li va demanar diners per a si mateix, tot i que ha dit que la seva empresa, com d’altres, s’utilitzava per finançar-los al PP i quel’empresa de comunicació Engloba era una de les de capçalera del PP. “Que ara diguin que el senyor Camps era al meu casament perquè passava per allà... continuo dient que se’ls en va la memòria per covardia”, ha apuntat.

Costa, Fabra... i el Gran Wyoming

Notícies relacionades

Però hi ha hagut més noms propis en la compareixença de Pérez, que ha dit que Ricardo Costa, exsecretari general del PP valencià, era un simple mitjancer, “un cambrer”, que no decidia sinó que traslladava les ordres de Camps. Quan li han preguntat per una declaració de Carlos Fabra, expresident de la Diputació de Castelló, en què va dir que no l’havia tornat a veure després de presentar-li un pressupost molt elevat per a FITUR, ha apuntat que el convidava a “aquests aniversaris que li muntaven amb artistes de renom com Dyango i li pagaven entre tres i quatre alcaldes”.

Per acabar la seva intervenció, Pérez ha volgut enviar un missatge a 'El Gran Wyoming', presentador d’'El Intermedio'. “És que el meu fill em pregunta ‘si fa dos any que ets a la presó i estàs callat, com et segueixen traient en el programa aquest de la tele’, i jo amb molt d’humor volia dir una cosa: ‘Em cago en la puta mare del Wyoming’”, ha assenyalat mentre reia i el seu advocat s’emportava les mans a la cara.

Temes:

Pablo Casado