COMICIS DEL 28-A

Valls discrepa del veto de Rivera a Sánchez

El candidat a l'alcaldia de Barcelona recorda Fraga i Carrillo i es pregunta: "¿Era més fàcil fa 40 anys?"

El candidat que recolza Ciutadans insisteix a crear un "espai centrat" en el qual "els extremismes no puguin decidir"

zentauroepp47055756 manuel valls190222112515

zentauroepp47055756 manuel valls190222112515 / Javier Lizon

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’ex primer ministre de França i candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, va recordar ahir dijous la "fotografia" durant la Transició espanyola protagonitzada pel secretari general del PCE, Santiago Carrillo, i el president d’Aliança Popular, Manuel Fraga, per mostrar la seva discrepància pelveto d’Albert Rivera  a Pedro Sánchezd’Albert Rivera Pedro Sánchez, de cara als comicis generals del 28-A.

"¿Era més fàcil fa 40 anys o ara que Rivera parli amb Sánchez? Ells ja van pactar fa tres anys amb un programa de bon nivell. Sé el que és la política", va apuntar, per després dirigir-se al PSOE: "Això de les tres dretes, dels fatxes.... no es pot menysprear o insultar", va explicar Valls durant la seva intervenció en el Club Siglo XXI a Madrid.

El polític francès es va expressar així després que el comitè executiu de Ciutadans determinés aquest mateix dilluns, en una decisió unànime, que el partit no acceptarà un acord de Govern ni amb Sánchez ni amb el PSOE després de les eleccions generals del 28 d’abril, perquè considera que els socialistes han de passar al’oposició.

"Espai centrat"

Per a Valls, no obstant, la solució passa per la creació d’un "espai centrat" en què hi participin el PP, el PSOE i Ciutadans i on "els extremismes" de Podem i Vox "no puguin decidir". Segons el seu parer, els partits constitucionalistes no poden "blanquejar el nacionalsocialisme o acceptar el populisme". "Representen un perill per a la democràcia: Europa ens mira", ha afegit.

En aquest sentit, el polític francès va reconèixer que no és naïf i que coneix les raons del vot a Vox en les passades eleccions autonòmiques a Andalusia. "Els dirigents han de convèncer els electors. Sé que el gran debat d’avui és el de la unitat del país, hem de defensar la Constitució", va afirmar.

Així, Valls va lamentar la falta d’entesa entre el PP, el PSOE i Ciutadans i va retreure al cap de l’Executiu que no hagi "proposat un diàleg" amb la líder de la formació taronja a Catalunya, Inés Arrimadas.

El repte per a les municipals

Notícies relacionades

En definitiva, per al candidat a l’alcaldia de Barcelona "el repte per a les pròximes eleccions" nacionals i autonòmiques és l’entesa entre les tres formacions. "No podem deixar el destí del país en mans dels populistes d’esquerres i de dretes o del separatisme", ha insistit.

La resposta davant d’"aquest mal" que segons el seu parer afecta Espanya és la creació d’un "espai estable" en el qual no hi hagi particularismes i sí "sentit d’Estat". "Barcelona tria entre ser la ciutat de la tolerància o la capital del populisme", ha reblat.