VISITA A WATERLOO

Puigdemont, disposat a una "entrevista cordial" amb Arrimadas, però Ciutadans descarta una reunió

La dirigent taronja es plantarà davant de la casa de l'exmandatari per demanar-li que s'entregui a la justícia

L'expresident li recorda que l'última diputada de Cs que el va anar a veure Waterloo va ser expulsada del partit

bd08ccc6-fafd-451d-b18e-3357d06a018a-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident Carles Puigdemont ha reaccionat al’anunci d’Inés Arrimadas sobre el seu viatge d’aquest diumenge a WaterlooInés Arrimadas i li ha obert les portes de casa seva. Segons ha manifestat en declaracions a la premsa a Brussel·les, està disposat a mantenir una “entrevista cordial” amb la dirigent de Ciutadans. No obstant, el partit taronja ha aclarit aquest divendres que Arrimadas no es reunirà amb Puigdemont. L’únic que farà, segons el partit, serà trucar a la seva porta per “dir-li a la cara” que “no pot continuar paralitzant Catalunya” i que s’entregui a la justícia.

Arrimadas va afirmar aquest dijous que viatjarà a Waterloo junt amb diputats del seu grup per recordar a l’expresident “que la república no existeix i que no és president de res, sinó un escapat de la justícia”.

“No tinc cap problema a rebre la senyora Arrimadas, mai l’he tingut, ja la vaig rebre al Palau de la Generalitat”, ha manifestat Puigdemont, mentre ha considerat que si el que farà la dirigent taronja és un “muntatge”, “en fi, ja s’apanyarà”. “Celebro que vingui a reconèixer el rol de la Casa de la República”, ha afegit l’expresident.

Negativa de Ciutadans

No obstant, el partit taronja ha rebutjat de ple una reunió entre la seva dirigent i l’expresident. En roda de premsa al Congrés, la portaveu adjunta de Cs a la cambra baixa, Melisa Rodríguez, ha aclarit que Arrimadas es presentarà “davant” de la casa de Puigdemont per dir-li que no pot continuar “tancant Catalunya” i “enviant als seus comandos a paralitzar tota una comunitat autònoma” i que s’entregui a la justícia.

Rodríguez ha qualificat la visita com una “fita històrica”, ja que, segons el seu parer, demostra “valentia”, mentre que Puigdemont ha demostrat “el contrari”. “Ha demostrat ser una persona covarda que ha decidit fugir, un pròfug de la justícia mentre veiem que els seus companys de cop sí que han passat per la justícia espanyola”.

“Tant de bo sigui valent per primera vegada i obri la porta”, ha emfatitzat la portaveu.

“¿Per telepatia, per megafonia?”

Aquest rebuig a una reunió formal ha fet reaccionar de nou Puigdemont, que s’ha preguntat a través d’un missatge de Twitter com pensa dir-li que “la república no existeix”. “¿Per telepatia, per megafonia?”, ha dit ironitzant.

“Mira que és estrany això de fer 1.300 quilòmetres per anar a un lloc ‘que no existeix’ per dir-li que ‘no existeix’... Fem-ho senzill: ¿i si parléssim com dues persones que representem els ciutadans de Catalunya i tenim opinions diferents?”, li ha proposat.

En un missatge anterior, Puigdemont va recordar a Arrimadas que l’última diputada de Ciutadans que va anar a veure’l va acabar expulsada, en al·lusió a Carolina Punset.

En la mateixa línia s’ha manifestat el president del Parlament, Roger Torrent, que des de Brussel·les ha instat la dirigent taronja que “truqui a la porta, entri i s’assegui a parlar” amb l’expresident. “Que escolti el que ha de dir-li i comprengui la seva situació personal i política, i empatitzi amb el president Puigdemont i amb el que representa: 2,2 milions de catalans que van votar l’1 d’octubre”, ha afegit.

Notícies relacionades

Al contrari, el líder del PPC, Alejandro Fernández, ha acusat Arrimadas de “legitimar” amb la seva visita a Waterloo un “pròfug de la justícia”. Segons la seva opinió, aquesta decisió és “una barbaritat” i un “despropòsit”.

Per la seva part, la portaveu del Govern central, Isabel Celaá, ha qualificatd’“insensatesa” el gest de la dirigent de Cs. “No és assenyat anunciar un viatge a Waterloo per alimentar una política de confrontació que no beneficia ningú”, ha denunciat.