EXERCICI DE TRANSPARÈNCIA

L'enquesta d'EL PERIÓDICO sobre les eleccions generals, en obert i per complet

El diari publica totes les dades del sondeig del GESOP publicat el 16 de febrer

sondeo gesop escanos febrero 2019

sondeo gesop escanos febrero 2019

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

EL PERIÓDICO publica en obert i per complet les microdades, la fitxa tècnica i les tabulacions de l’última enquesta sobre les eleccions generals a Espanya del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), publicada el 16 de febrer. Elaborat en els dies previs a l’anunci de la data dels comicis, aquest estudi reflectia que el PSOE de Pedro Sánchez guanyaria a les urnes, però amb la suma de les dretes (PP, Ciutadans i Vox) més a prop del Govern, ja que la formació ultra irrompria al Congrés amb 43-46 escons. No obstant, ni el bloc de la moció de censura ni el bloc conservador arribarien a la majoria absoluta.

Notícies relacionades

Segons el sondeig, els socialistes guanyarien avui les eleccions i obtindrien entre 115 i 119 diputats. Sánchez aconseguiria un còmode avantatge respecte al PP de Pablo Casado, que s’enfonsaria fins als 75-77 parlamentaris. No obstant, el soci natural del PSOE, Units Podem, també es desplomaria fins als 36-39 representants. En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, aquest rotatiu difon sistemàticament les dades de tots els seus sondejos.

Aval majoritari al diàleg

L’enquesta del GESOP també reflectia que més de la meitat d’espanyols (52,6%) recolzen la via del diàleg amb els independentistes, mentre que el 37,3% aposta per aplicar de nou l’article 155 de la Constitució. En paral·lel, dos terços dels catalans no esperen un judici just per als líders del procés

Fitxa tècnica de l’enquesta del GESOP

–Tècnica: entrevistes telefòniques assistides per ordinador.<br/>–Àmbit territorial: Espanya.<br/>–Univers: població de 18 i més anys amb dret de vot.<br/>–Nombre d’entrevistes: 1.000.<br/>–Tipus de mostreig: Estratificat per comunitat autònoma i dimensió de municipi.<br/>–Error de la mostra: +/- 3,1% per a un nivell de confiança del 95,0% i p=q=0,5.<br/>–Treball de camp: del 13 al 15 de febrer del 2019.