El jutge decreta llibertat provisional per a l'exalcaldessa de Barberà del Vallès

Del Frago (PSC) va ser detinguda aquest dimarts acusada de malversació i prevaricació

zentauroepp3900212 frago190219145317

zentauroepp3900212 frago190219145317 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Albert Segura / Barberá del Vallès

El titular del jutjat d’instrucció 8 de Cerdanyola ha decretat llibertat provisional per a l’exacaldesa de Barberà del Vallès i candidata del PSC a l’alcaldia de la localitat, Ana del Frago, que va ser detinguda aquest dimarts per participar en una presumpta trama de malversació i prevaricació vinculada a l’emissora de ràdio municipal.

Concretament, i segons han detallat fonts judicials, Ana del Frago i quatre detinguts més han passat a disposició judicial aquest dimecres al matí. Una vegada als Jutjats de Cerdanyola, el magistrat n’ha acordat la llibertat provisional amb mesures cautelars, concretament amb compareixences al jutjat, retirada del passaport i prohibició de sortida del territori.

Notícies relacionades

A més, per a l’exalcaldessa, la cap de gabinet i l’interventor de l’Ajuntament de Barberà demana una fiança d’un milió d’euros per a cada un d’ells. Es tracta d’una quantia que serviria per fer front a la responsabilitat civil, davant d’hipotètiques indemnitzacions a tercers. 

Expedient de Podem Barberà

Les detencions es van practicar aquest dimarts al mateix ajuntament, després que la Divisió d’Investigació Criminal va dur a terme un operatiu policial en el consistori, en qualitat de policia judicial. La investigació es va dur a terme a partir d’un expedient que va portar a la fiscalia Podem Barberà a mitjans del 2018, en què figuraven suposades subvencions irregulars a l’entitat que s’encarregava de la gestió del mitjà de comunicació municipal.