Sánchez, multicompareixença al Congrés el dia 27

L'oposició exigeix que el president doni explicacions del 'brexit', Veneçuela i les societats instrumentals d'alguns ministres

castro-careto-cortada

castro-careto-cortada

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Madrid

El tema no és que la campanya de les pròximes eleccions generals coincideixi amb la Setmana Santa. Oficialment començaria el dia 12 d’abril. Però els partits no s’esperaran que els espanyols desconnectin dels mitjans de comunicació durant les vacances i intentaran convèncer-los que triïn la seva papereta molt abans. Aquests dies els dirigents ja es multipliquen en actes i en iniciatives al Congrés i és en aquesta Cambra on la pròxima setmana quedarà patent. L’oposició ha aprovat una multicompareixença perquè el president del Govern, Pedro Sánchez, acudeixi en una sessió monogràfica per tractar quatre temes i molt diferents: la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, les societats instrumentals d’alguns dels seus ministres i la crisi de Veneçuela. La multicompareixença se celebrarà el pròxim dimecres, 27, a les nou del matí.

Notícies relacionades

La notícia l’ha avançat la portaveu del grup parlamentari del PP, Dolors Montserrat, a la sortida de la Junta de Portaveus del Congrés. Montserrat ha lamentat que finalment no hagi tirat endavant la seva petició d’escoltar Sánchez parlar sobre les "cessions" als sobiranistes que atribueix el cap de l’Executiu. "El pacte no s’ha trencat, segueix vigent", ha denunciat amb referència que el PP no ha aconseguit tirar endavant la seva sol·licitud.

ERC ha recolzat la petició dels populars perquè el dirigent socialista expliqui la seva posició davant dels problemes polítics de Veneçuela i el seu reconeixement del president interí, Juan Guaidó. Ciutadans també ha recolzat aquesta compareixença. La compareixença sobre les societats que han utilitzat alguns ministres per comprar vivendes la va sol·licitar el PP i la va recolzar el partitd’Albert Rivera. I en el cas del 'brexit', tots els grups menys el del PSOE volien escoltar Sánchez.