'Manual de resistencia'

Irene Lozano, sobre el llibre de Sánchez: "Jo vaig fer el llibre, però l'autor és el president"

L'obra, que ha sortit a la venda aquest dimarts, ha generat polèmica a causa de la seva autoria

GRAF2593. MADRID, 09/10/2018.- Fotografía de archivo (14/04/2015), de la exdiputada del PSOE y de UPyD Irene Lozano, que sustituirá a Carlos Espinosa de los Monteros al frente de Marca España, que a partir de ahora se denominará España Global. EFE/Ángel Díaz

GRAF2593. MADRID, 09/10/2018.- Fotografía de archivo (14/04/2015), de la exdiputada del PSOE y de UPyD Irene Lozano, que sustituirá a Carlos Espinosa de los Monteros al frente de Marca España, que a partir de ahora se denominará España Global. EFE/Ángel Díaz / Ángel Díaz (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La secretària d’Estat per a l’Espanya Global, Irene Lozano, ha afirmat aquest dimarts que ella va fer el llibre del president del Govern, Pedro Sánchez, titulat 'Manual de resistencia', però "l’autor és el president".

Així ho ha expressat Lozano en una entrevista a la cadena SER, després de la polèmica suscitada ambl’autoria d’aquesta biografia del president del Govern, que ha sortit aquest dimarts a la venda.

En aquest sentit, Lozano ha defensat que aquest volum sorgeix arran d’unes converses entre Sánchez i la mateixa secretària d’Estat per a l’Espanya Global. "L’autor és ell, jo només li he donat forma literària perquè em dedico a això", ha remarcat.

Lozano ha recordat que també es va encarregar de donar forma literària a un blog de la cofundadora d’Unió Progrés i Democràcia (UPD) Rosa Díez. "En aquesta doble vocació d’escriure i fer política m’he trobat moltes interseccions i són molt boniques", ha asseverat la també exdiputada d’UPD.

Polèmica 

Sobre la polèmica suscitada per ser el primer president del Govern en exercici que publica un llibre, Irene Lozano ha argumentat que existeixen "motius objectius" perquè Sánchez pugui explicar les seves idees polítiques amb profunditat, malgrat estar en el càrrec de líder de l’Executiu.

Notícies relacionades

Amb tot, Irene Lozano ha explicat que el llibre tracta sobrel’experiència vital de Sánchez, des que és nomenat el 2014 secretari general del PSOE, la seva anàlisi de la política i la seva visió d’Espanya.

"És un llibre per a la ciutadania, el president ha tingut dificultats per ser conegut. Una de les grans tragèdies que ha viscut és que va ser jutjat molt abans de ser conegut", ha sentenciat Lozano.