LA XACRA DE LA CORRUPCIÓ

Detinguda l'exalcaldessa de Barberà del Vallès per presumpta malversació i prevaricació

S'acusa Ana del Frago d'haver atorgat subvencions irregulars a l'entitat que gestionava la ràdio municipal

zentauroepp3900212 frago190219145317

zentauroepp3900212 frago190219145317 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Albert Segura

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts l’exalcaldessa de Barberà del Vallès Ana del Frago (PSC) per un presumpte delicte de malversació prevaricació. Segons la investigació, l’exregidora, i també candidata a l’alcaldia pel PSC en les eleccions del pròxim mes de maig, hauria atorgatsubvencions irregulars a l’entitat que gestionava la ràdio municipal.

Juntament amb Ana del Frago, s’han detingut quatre persones més, l’exregidor de Comunicació Alfonso Ortega, un tècnic de comunicació, una interventora municipal i un secretari. Es tracta d’una operació que ha dut a terme la Divisió d’Investigació Criminal durant aquest matí a l’ajuntament de la ciutat, on els agents han accedit al consistori acompanyats de l’alcaldessa, Sílvia Fuster (Plataforma Ciutadana per Barberà).

Notícies relacionades

La detenció s’ha practicat a partir d’una denúncia que la formació Podem Barberà va interposar a mitjans de l’any 2018 passat, on s’indicaven presumptes irregularitats en subvencions vinculades a l’emissora de ràdio municipal. El cas està sota secret de sumari.

Ara per ara, l’Ajuntament de Barberà no ha volgut fer declaracions sobre això, com tampoc ho ha fet el PSC comarcal. Pel que fa a la candidatura d’Ana del Frago com a alcaldable, encara no se sap en el dia d’avui si aquesta operació policial suposarà una clatellada per a la proposta socialista a la ciutat vallesana.