'OBLIT'

Villacís va ocultar una societat patrimonial en la seva declaració de béns

La portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid va ser administradora de l'empresa que va fundar juntament amb el seu marit fins al 2018, segons 'Abc'

Ella nega que hagi ocultat "cap societat" i afirma que se'n va desvincular sis anys abans d'arribar a política

zentauroepp47020019 madrid 19 02 2019 politica bego a villacis portavoz y concej190219090513

zentauroepp47020019 madrid 19 02 2019 politica bego a villacis portavoz y concej190219090513

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Madrid i única precandidata a les municipals del pròxim 26 de maig, Begoña Villacís, va ocultar durant tres anys (2015, 2016 i 2017) la societat patrimonial en què constava com a administradora en la declaració de béns a què està obligada, tal com recull la llei de transparència.

Segons informa aquest dimarts el diari 'Abc', Villacís va reconèixer el 2018 que havia sigut administradora de la firma i, en declaracions al mitjà citat, va al·legar que va ser un "error" no inscriure el seu cessament abans al registre mercantil, però va defensar no haver fet ni firmat "res" en nom de la societat.

La dirigent taronja va fundar juntament amb el seu marit, Antonio Suárez-Valdés, la societat Luriscontencia SL el 2007. Dos dies abans de les eleccions de maig del 2015 i tres setmanes abans de prendre possessió de la seva acta com a regidora, Suárez-Valdés va comunicar al registre que a partir d’aquell moment ell era l’amo del 100% de la societat, però Villacís va continuar com a administradora solidària. A més, ella al·lega que el traspàs de les accions al seu marit es va fer "molt abans, entorn del 2008".

Possible conflicte d’interessos

El març del 2018, Luriscontencia va assessorar legalment el sindicat policial Unió de Policies Municipals per iniciar un procés penal contra la regidora d’Ahora Madrid Rommy Arce. Aquesta actuació va portar Villacís a anar a un notari per "materialitzar el cessament" i evitar incórrer en un conflicte d’interessos.

A més d’assessorament jurídic, aquesta firma també es dedica a la "construcció, promoció, rehabilitació, compravenda i arrendament" de tota mena de béns immobles, segons consta en el seu objecte social. En total, compta amb tres immobles en el seu historial el valor del qual ascendeix als dos milions d’euros.

"És mentida", nega Villacís

Notícies relacionades

Villacís ha assegurat aquest dimarts que ella no va ocultar "cap societat" en la declaració de béns dels regidors de l’Ajuntament de Madrid perquè no en posseeix "cap", ja que es va desvincular de la que administrava juntament amb el seu marit, Luriscontencia SL, "sis anys abans" d’arribar a política.

"És mentida", ha expressat Villacís al començament de la seva intervenció davant dels mitjans. Tal com ha explicat, es va desvincular d’aquesta societat, de la qual era administradora, el 2009, una cosa que "es pot justificar plenament". No obstant, la portaveu dels taronges a Cibeles assegura que hi va haver un "error administratiu" pel qual no es va elevar a públic el seu cessament com a administradora solidària el setembre de 2011, dos anys després d’haver venut totes les seves participacions. "Immediatament ho vaig corregir al Registre Mercantil. Vaig demanar cita a la Secretaria del Ple, es va modificar en agenda d’activitats. És des del març de l’any passat", ha informat.