ENTREVISTA AMB Ponsatí

Ponsatí: "Si a Catalunya hi hagués un mínim de cervell polític, unes eleccions espanyoles serien una magnífica oportunitat"

L'exconsellera lamenta la inacció del Consell per la República i acusa ERC de no veure'l prioritari

zentauroepp43340263 clara ponsati190218125258

zentauroepp43340263 clara ponsati190218125258 / Robert Perry

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exconsellerad’Ensenyament Clara Ponsatí, fugida a Escòcia per evitar l’acció de la justícia espanyola, ha considerat que si a Catalunya hi hagués un "mínim de cervell polític, unes eleccions espanyoles serien una magnífica oportunitat". Segons el seu parer, els cervells estan en "remull o congelats".

En declaracions al digital 'Entrevistes per la República', Ponsatí també ha jutjat "indiferent" que a la Moncloa hi hagi Pedro Sánchez o un altre líder polític. "Nosaltres hem de fer la nostra feina, i ells ja respondran com puguin. Em sembla bé mantenir les portes del diàleg obertes. Ja ens avisaran si s’adonen que es pot solucionar civilitzadament emulant Escòcia. El que no podem fer és estar esperant sempre", ha subratllat.

Sobre el judici de l’1-O, Ponsatí ha assegurat que demostra que "aquests individus no tenen els mínims de civilització" i ha criticat que l’'establishment’ europeu i americà són "molt hipòcrites i poden digerir-ho tot".

Notícies relacionades

Vers lliure de l’independentisme, Ponsatí també ha carregat contra la inacció del Consell per la República, del qual és membre. Segons la seva opinió, aquest òrgan no s’està movent com faria falta, s’ha mostrat sorpresa pel fet que "costi tant d’arrencar" i ha assenyalat que per a ERC no és "gens prioritari". Tampoc ha estalviat crítiques cap a l’Executiu de Torra per no estar complint "cap mandat republicà" i a la Crida, per prendre les decisions "des dels despatxos o des de la presó".

Sobre el motiu pel qualva renunciar com a número 3 de la llista de Puigdemont en les últimes eleccions, Ponsatí explica que de seguida li van demanar que ho deixés per garantir la majoria que havia d’investir Puigdemont, i afegeix que el 30 de gener es va adonar que li havien pres el pèl, amb referència a la suspensió del ple que havia d’investir Puigdemont. Segons el seu parer, li van oferir anar com a número 3 "per això de les quotes".