ACTE A BARCELONA

Rivera s'erigeix com a capdavanter del «centre» per «enterrar les dues Espanyes»

El líder de Cs equipara el diàleg amb els independentistes amb «inimaginables taules paral·leles amb Tejero»

Arrimadas assegura que Sánchez ha «confós Catalunya amb el racista i xenòfob Quim Torra»

rivera / periodico

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Albert Rivera ha mirat d’arraconar Pablo Casado per centrar els seus dards a Pedro Sánchez en el seu primer míting de precampanya a Barcelona. El president del Govern ha sigut el blanc de la majoria dels seus retrets, per “haver entregat les claus del país als qui el volen liquidar”. "Això ho hauria de portar tatuat qualsevol president", ha advertit amb la lliçó apresa, proclamant-se com a candidat a les primàries del partit per arribar a la Moncloa.

Rebut a crits de "president, president" a l’AC Hotel Barcelona Forum, Rivera ha acusat Sánchez de ser un "gran dinamitador per al diàleg entre constitucionalistes", pel que ha cridat a enviar al PSOE al grup de l’oposició "amb vots, no insultant-lo". I s’ha erigit com a capdavanter del “centre” per “enterrar les dues Espanyes” amb el “millor antídot: el patriotisme civil”. "Amb el liberalisme cal unir els espanyols i no fer trinxeres", ha postil·lat, esforçant-se a no ser encasellat al trident de dretes que governa la Junta d’Andalusia.

El líder de Ciutadans ha pronunciat un discurs enaltit de crides a les urnes amb un estil heroic, i sense esmentar ni una sola vegada Vox: "Ja vam derrotar les trinxeres, el cop del 23-F, el terrorisme, ens hem aixecat ja de moltes coses i ens aixecarem del sanchisme", ha proclamat, per després preguntar al públic si"s’haguessin imaginat muntant taules [de diàleg] paral·leles amb Tejero". “És inimaginable. Perquè eren estadistes, eren valents”, ha resolt sobre els lideratges d’aquella etapa.

“Ja n’hi ha prou de demanar perdó per ser espanyol [...] no permetré que al meu país s’anomeni fatxa a qui defensa la Constitució”, ha entonat Rivera des del faristol, amb especial menció a la portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra. “Si els continuen anomenant fatxes als que porten la bandera del seu país, els anirà de meravella [en les eleccions]”, ha ironitzat. I ha demanat a Sánchez que aclareixi si concedirà indults als “colpistes”.

Constitució i 155

Davant el que considera una “amenaça”, ha tornat a reivindicar l’aplicació del 155 i s’ha recolzat en les paraules de la senadora i diputada al Parlament, Lorena Roldán: “Si Quim Torra li entrega el document amb les 21 exigències de la infàmia, Albert Rivera l’hi torna amb un exemplar de la Constitució i el 155 remarcat”.

Amb tot, Rivera ha demanat “girar full” a les legislatures del PP i del PSOE, i ha inaugurat que, encara que “el socialisme no té respostes per al segle XXI i els conservadors no volen canviar res, la batalla del segle XXI és entre liberals i populistes”. “Estic cansat de sentir Sánchez parlar de Franco i Casado de l’avortament. Abandonem les trinxeres, deixem de cavar”, ha clausurat.

Notícies relacionades

La líder de l’oposició, Inés Arrimadas, ha presumit dels últims resultats electorals del partit i ha carregat contra els socialistes per “haver entregat l’educació i els mitjans de comunicació al separatisme" durant el tripartit, i als populars per haver pactat amb Jordi Pujol i Artur Mas. “Tant el PP com el PSOE ens han venut ens han entregat com un botí als nacionalistes”, ha afirmat, i ha sentenciat que Ciutadans “mai” ha abaixat veles.

No s’ha oblidat tampoc de Sánchez i ha censurat que l’avergonyeix “que hagi confós Catalunya amb el racista i el xenòfob Torra”.