07 juny 2020

Anar al contingut

Pot coincidir amb la campanya

El Suprem no es planteja suspendre el judici davant del possible avanç electoral

No es dictarà la sentència en aquestes dates per evitar que la decisió influeixi en el debat polític

El Periódico / Agencias

El Suprem no es planteja suspendre el judici davant del possible avanç electoral

Emilio Naranjo

El Tribunal Suprem no té previst suspendre el judici al procés en el cas que hi hagi un avanç electoral després del fracàs ahir al Congrés dels Pressupostos del 2019, tot i que el procés penal pugui coincidir de ple amb la campanya.

Fonts jurídiques han informat que el tribunal no es planteja decretar la suspensió el judici que va començar dimarts passat contra dotze líders independentistes catalans i que es prolongarà almenys uns tres mesos, tot i que encara és aviat per descartar res.

Recorden que no hi ha cap llei que obligui els tribunals a suspendre els judicis en campanya electoral i precisen que no solen fer-ho, com indica el precedent del judici pel cas ERO, que va coincidir en la seva fase final amb les últimes eleccions andaluses.

No dictar sentència

El que sí que és costum en els tribunals és evitar dictar sentència en ple període electoral per evitar que la decisió pugui influir en el debat polític.

El debat sobre si el tribunal del judici al procés podria suspendre el judici es va obrir ahir després del rebuig de l’oposició als Pressupostos Generals de l’Estat del 2019, presentats per l’Executiu de Pedro Sánchez, que obria la porta a un avanç electoral.

Referent a això, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va admetre ahir que sense Pressupostos la legislatura s’escurça, però va assenyalar que les dates i el moment "només el té el president del Govern".