"Suposadament repressiva"

Borrell arremet contra la "llegenda negra" d'Espanya que busca construir l'independentisme amb el judici

Assegura que la defensa argumentarà que estan sent jutjats pel que pensen, no pel que van fer

undefined46540083 madrid 14 01 2019  politica  el ministro de exteriores josep190114114437

undefined46540083 madrid 14 01 2019 politica el ministro de exteriores josep190114114437

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Josep Borrell, ha cridat aquest dimecres a oposar-se a la "segona llegenda negra" quel’independentisme, segons Borrell, prova de construir en el judici contra els líders del procés.

"Espanya pot presumir d’estar entre els millors països per qualitat de les seves institucions i no deixarem que construeixin una llegenda negra d’una Espanya suposadament repressiva", ha assegurat Borrell a la seva arribada a un esmorzar informatiu a Madrid. "A això cal oposar-s’hi", ha dit.

Segons el titular d’Exteriors, en la primera jornada del judici als líders independentistes es va veure que estan instal·lats en el "discurs de l’Espanya negra". Avisa que la seva defensa argumentarà que estan sent jutjats pel que pensen i no pel que van fer i afirma que combatrà el que considera una "ignominiosa campanya de descrèdit".

D’altra banda, ha observat que la primera sessió del judici es va desenvolupar de forma "estrictament reglada" i "procedimentalment correcta", una circumstància que atribueix al fet que el mateix Tribunal Suprem està extremant "tots els detalls" perquè el judici no pugui ser objected’acusacions de parcialitat.

Sense canvis a Veneçuela

Quan li han preguntat per la situació a Veneçuela, el ministre ha assenyalat que no hi ha "res nou" sobre la situació diplomàtica de l’ambaixador espanyol a Veneçuela, Jesús Silva, després que Espanya reconegués la setmana passada Juan Guaidó com a president interíJuan Guaidó . Igualment ha dit que no hi ha cap canvi d’estatus respecte a l’ambaixador actual de Veneçuela a Madrid, Mario Isea.

Notícies relacionades

Borrell ha volgut posar de relleu l’"excel·lent tasca" que exerceix l’ambaixada al país caribeny. "Està al peu del canó, comunicant el que passa, seguint els esdeveniments i fent tot el que pot per ajudar la comunitat d’espanyols", ha assenyalat.

Ha explicat que hi ha més de 7.000 espanyols acollits en centres d’una fundació de salut i també hi ha molts espanyols que haurien de cobrar pensions del Govern veneçolà i no la reben. “Tenim 160.000 persones registrades al consolat, hi ha una comunitat per atendre. Vull donar gràcies al personal de l’ambaixada i del consolat que en circumstàncies difícils estan fent molt bé la seva feina”, ha dit agraït, assenyalant que rep cada dia diversos informes de l’ambaixador.