MOBILITZACIÓ SORPRESA

Els Mossos desallotgen els CDR concentrats davant la Fiscalia de Catalunya

Els activistes van organitzar una seguda davant la seu per protestar per l'inici del judici del procés

fiscalia-superior-catalunay / periodico

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Activistes delsComitès de Defensa de la República (CDR) es van concentrar aquest dimarts a les portes de la Fiscalia Superior de Catalunya a Barcelona com a protesta per l’arrencada del judici del procés. [Segueix el judici del procés en directe]. En un comunicat, van cridar a la "desobediència civil i la lluita no violenta" per "bloquejar" aquest edifici "ple d’ignomínia i franquisme que representa i imparteix una injustícia espanyola que continua reprimint".

Quan van arribar, cap a les 12 hores, la seu ja es trobava blindada pelsMossos d’Esquadra. Després d’uns minuts, agents del cos policial van tancar els accessos a aquest tram del carrer i els manifestants van decidir asseure’s a la calçada subjectant dues pancartes que deien 'Contra la repressió, república' i 'Contra la repressió, desobeïm’ i cridant consignes amb proclames com "Els carrers seran sempre nostres", "Sense desobediència no hi ha independència" o "1 d’octubre, ni oblit ni perdó".

Notícies relacionades

Agents dels Mossos  van començar, llavors, a retirar, un a un, les desenes d’activistes sense arribar a carregar.  Van deixar últim el diputat de la CUPCarles Riera, que es trobava en el centre de la seguda. Els agents li van preguntar si s’aixecaria, Riera va respondre que no i entre quatre el van agafar de peus i mans fins a portar-lo carrer avall amb la resta. La majoria dels manifestants van ser identificats però no hi va haver cap detingut. A través de les xarxes socials, han tornat a exigir la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch.

A primera hora del matí, els CDR van tallar el trànsit a l’autopista AP-7 en punts de Girona i Barcelona, a l’eix transversal C-25, així com a la Gran Via de la capital catalana i la Diagonal. En algunes ubicacions ho van fer amb la crema de pneumàtics.