Els CDR tallen l'AP-7 i carrers de Barcelona pel judici del procés

Mobilitzacions en diversos punts de Catalunya a primera hora del matí

add9ede4-ecab-4149-9669-e09fdd3854b4-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protesta davant de l’inici del judici del segle. Els autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) han interromput el trànsit amb la crema de pneumàtics a primera hora d’aquest dimarts a l’autopista AP-7 en punts de Girona i Barcelona i a l’eix transversal C-25, així com a la Gran Via de la capital catalana i la Diagonal. [Segueix el judici del procés en directe]

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, a les vuit del matí estava tallada l’AP-7 entre els punts quilomètrics 102 i 104, a l’altura de Sant Celoni (Barcelona), i es mantenien retencions entre aquesta última localitat i Hostalric (Girona), on també els CDR havien interromput el trànsit. 

Carrers i carreteres tallats

Així mateix, els grups independentistes han protestat a la Gran Via de la capital catalana a l’altura de la plaça de les Glòries, cosa que ha provocat importants retencions a l’entrada a Barcelona des de la zona del Maresme. També a l’altura del carrer de Rocafort i la rambla del Poblenou i a la Diagonal, a l’altura de la plaça de la Reina Maria Cristina (les Corts).

També s’han cremat pneumàtics a l’eix transversal C-25, que ha quedat tallat passades les 7.35 hores del matí a l’altura de Santa Maria d’Oló (Barcelona), que ja està normalitzat després de fer-se desviacions per la C-59 i per la BV-4313.

A la capital catalana, poc abans de les 8.30 hores el trànsit s’havia normalitzat.

A Lleida

Notícies relacionades

I més afectacions en altres punts del territori català. Membres del CDR de la Universitat de Lleida (UdL) han tallat aquest dimarts l’entrada a Lleida per l’avinguda de Rovira Roure a l’altura de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyera Agrària (Etsia) com a acte de protesta pel judici. Els membres del CDR han convocat protestes simultànies a Etsia, el Rectorat de la UdL i el Campus de Cappont, segons han informat en un apunt a Twitter recollit per Europa Press, en el qual afirmen que no permetran que es normalitzi la repressió". La porta principal d’accés a l’edifici del Rectorat està tancada, segons fonts de la UdL, que apunten que sí que s’hi pot accedir per la porta d’emergències.

a la Seu d’Urgell, una quinzena de persones han participat aquest dimarts en una caminada reivindicativa que s’ha dut a terme pel tram urbà de la carretera N-260. L’acció, convocada pel CDR de l’Alt Urgell per defensar "el dret a l’autodeterminació, en recolzament a les preses i pels drets civils socials i polítics," ha començat a les set del matí a la plaça de Bisbes Prínceps. La protesta, que s’ha dut a terme sense incidents i de forma pacífica, ha acabat a les vuit del matí. Durant la caminada, diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra s’han col·locat davant i darrere dels manifestants per regular el trànsit.