Proselitisme

La Policia deté a Ceuta un individu per adoctrinar joves en l'ideari gihadista

L'arrestat presenta antecedents per tinença il·lícita d'armes, robatori amb violència i delictes contra la salut pública

rcurso-polica

rcurso-polica

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Agents de la Policia Nacional han detingut aquest dimarts F.M.A.L., de 44 anys i nacionalitat espanyola, per la seva presumpta participació en un delicted’adoctrinament i enaltiment del terrorisme gihadista des de la barriada d’El Príncipe a Ceuta.

El detingut és un conegut integrista i referent del radicalisme a la ciutat autònoma amb un ampli perfil delinqüencial que ja va ingressar a la presó el 2001 per altres delictes i es va radicalitzar a l’entrar en contacte amb interns afins a l’ideari islamista radical.

Els investigadors han escorcollat el seu domicili i han constatat que l’arrestat ha dut a terme tasques d’adoctrinament i captació dins i fora de la presó en el seu pas intermitent per diferents presons espanyoles. Se l’ha condemnat entre altres delictes per tinença il·lícita d’armes, robatori amb violència i delictes contra la salut pública.

Notícies relacionades

En la seva última detenció, el 2017, per temptativa d’homicidi, se li va trobar un dispositiu que acollia centenars de vídeos i càntics gihadistes. Aquest material li servia per al seu autoadoctrinament i, al seu torn, el compartia amb tercers com a eina al servei de l’aparell propagandístic d’Estat Islàmic.

Aquesta operació, realitzada per investigadors de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Brigada Provincial d’Informació de Ceuta, ha comptat amb la col·laboració de l’Europol i la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries. La investigació s’ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció Número 1 i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.