¿Qui és qui en el judici del procés? Els jutges i advocats, un per un

zentauroepp46884466 graf4238  madrid  09 02 2019   de izquierda a derecha y de a190211123443

zentauroepp46884466 graf4238 madrid 09 02 2019 de izquierda a derecha y de a190211123443

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez / J. G. Albalat

Set jutges –sis homes i una dona– formen el tribunal que jutjarà els 12 líders del procés. Tots saben el que tenen entre mans, perquè cap té menys de 30 anys d’experiència, com a magistrats o com a fiscals.

<strong>EL TRIBUNAL</strong><br/>-<a href="#Manuel Marchena">Manuel Marchena</a><br/>-<a href="#Andrés Martínez Arrieta">Andrés Martínez Arrieta</a><br/>-<a href="#Antonio del Moral">Antonio del Moral</a><br/>-<a href="#Juan Ramón Berdugo">Juan Ramón Berdugo</a><br/>-<a href="#Luciano Varela">Luciano Varela</a><br/>-<a href="#Ana Ferrer">Ana Ferrer</a><br/>-<a href="#Andrés Palomo">Andrés Palomo</a><br/><strong> LES ACUSACIONS</strong><br/>-<a href="#La fiscalía">La fiscalia</a><br/><a href="#La Abogacía del Estado">- L’advocacia de l’Estat</a><br/>-<a href="#La acusación popular: Vox">L'acusació popular:  Vox</a><br/><strong> LES DEFENSES</strong><br/>-<a href="#Jordi Pina">Jordi Pina</a><br/>-<a href="#Andreu van den Eynde">Andreu van den Eynde</a><br/>-<a href="#Olga Arderiu">Olga Arderiu</a><br/>-<a href="#Javier Melero">Javier Melero</a><br/>-<a href="#Marina Roig">Marina Roig</a><br/>-<a href="#Mariano Bergés">Mariano Bergés</a><br/>-<a href="#Pau Molins">Pau Molins</a><br/>-<a href="#Josep Riba">Josep Riba</a><br/>-<a href="#Judit Gené">Judit Gené</a>

Manuel Marchena

És el president del tribunal i serà l’encarregat de redactar la sentència. És fiscal per oposició. Es considera de tarannà conservador,  tot i que els seus primers ascensos en la carrera fiscal van arribar de la mà del PSOE. Ha estat a punt de presidir el Tribunal Suprem a proposta del PP, però un ‘whatsap’ del portaveu d’aquest partit al Senat, Ignacio Cosidó, vantant-se de la seva designació el va portar a renunciar.

Andrés Martínez Arrieta

Antonio del Moral

Juan Ramón Berdugo

Luciano Varela

Ana Ferrer

Andrés Palomo

Nomenat per al Suprem alhora que Ferrer, havia sigut president de l’Audiència de Segòvia. No està integrat a cap associació judicial. Va ser l’instructor de la causa contra l’exconseller Francesc Homs, per a la qual va ser condemnat a 13 mesos d’inhabilitació. Entre les sentències que ha redactat destaquen la que va anul·lar per falta de proves la condemna a 119 anys de presó per l’etarra Itziar Alberdi Uranga, fugida durant 22 anys, i la que va revocar per primera vegada una condemna a presó permanent revisable.

Les acusacions: Consuelo Madrigal, Javier Moreno, Fidel Cadena, Javier Zaragoza, Rosa María Seoane i Javier Ortega Smith.

La fiscalia

L’Advocacia de l’Estat

L’acusació popular: Vox

Notícies relacionades

El partit de Santiago Abascal exerceix l’acusació popular des que va començar la instrucció al Tribunal Suprem. Els advocats personats en el procediment també tenen llocs de responsabilitat en el partit: Javier Ortega Smith és el secretari general de Vox i Pedro Fernández, vicesecretari jurídic nacional d’aquesta formació.

Les defenses: Andreu van den Eynde, Jordi Pina, Josep Riba, Javier Melero, Pau Molins, Marina Roig, Mariano Bergés i Olga Arderiu.

Jordi Pina

Andreu van den Eynde

Olga Arderiu

Javier Melero

Marina Roig

Mariano Bergés

Pau Molins

Josep Riba

Judit Gené

Advocada de Meritxell Borràs. Sòcia de Javier Melero. Més de 20 anys d’exercici com a advocada, sempre en l’especialitat de penal. Natural de Torà (Segarra). Fanàtica del Barça. Les seves dues filles i la seva professió li ocupen gairebé tot el temps.