CITA A LA MONCLOA

Sánchez i Iglesias es van reunir dimecres per impulsar els Pressupostos

El president s'interessa pel recolzament d'Units Podem a un acord per a la reforma de l'Estatut dels treballadors

zentauroepp45422346 madrid  11 10 18 politica  pedro sanchez  presidente del gob190208083548

zentauroepp45422346 madrid 11 10 18 politica pedro sanchez presidente del gob190208083548 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, es van reunir aquest dimecres passat al palau de la Moncloa en un intent de donar un impuls a les negociacions pressupostàries entre l’Executiu i la formació morada que no han avançat des de fa setmanes, segons ha avançat 'Eldiario.es'.

La reunió va tenir lloc dimecres al matí a la Moncloa i s’hi va abordar l’actual situació de la negociació pressupostària, en la qual Podem continua exigint que es compleixin les mesures pactades per abaixar els preus abusius delslloguers i esperen que el Govern presenti un nou reial decret sobre això.

Segons fonts citades per l’agència Efe, Sánchez va mostrar interès en el recolzament d’Units Podem a un acord en matèria laboral per a la reforma de l’Estatut dels treballadors.

No obstant, fonts del grup parlamentari d’Units Podem consultades per la mateixa agència han explicat que no comparteixen els principis d’acord als quals ha arribat el PSOE amb el PDECat en la ponència de reforma de l’Estatut dels treballadors.

Contactes de la ministra de Treball

Coincidint amb la visita d’Iglesias a la Moncloa, la ministra de Treball, María Jesús Valerio, també va mantenir contactes dimecres amb responsables de Podem en matèria laboral en un intent de tancar un acord que podria ser important per suavitzar les manifestacions sindicals que s’han convocat per divendres que ve, i que poden suposar un altre front incòmode per a l’Executiu de Sánchez.

De moment, el grup confederal d’Units Podem manté encara molta desconfiança respecte al fet que el que es va pactar en l’acord pressupostari el mes d’octubre passat es plasmi després realment en mesures efectives, i no oculten que veuen que el Govern improvisa en moltes matèries.

Una altra de les grans diferències gira entorn del sistema públic de pensions, assumpte en el qual Units Podem discrepa respecte a la separació de fonts de finançament, al reforç de la contributivitat i a l’establiment d’un indicador sobre suficiència.

Polèmica pel relator

La reunió que va mantenir Iglesias amb Sánchez a la Moncloa es va produir, a més, en un moment de convulsió política després que l’Executiu acceptés l’actuació d’un relator a la mesa de diàleg de partits catalans, cosa molt criticada per l’oposició.

Donada aquesta coincidència, és molt probable que aquest tema estigués també sobre la taula.

Notícies relacionades

La proposta ha sigut recolzada per Podem, els dirigents del qual han recordat aquests dies que ells sempre han apostat per la "mediació" per facilitar l’entesa i el diàleg i buscar una solució política a la crisi territorial i el conflicte català.

La trobada també s’ha produït després de la crisi interna que ha patit Podem després que Íñigo Errejón decidís presentar-se a les eleccions autonòmiques amb la marca de Manuela Carmena i renunciés al seu escó. Podem va mirar de tancar aquesta crisi en la reunió extraordinària del seu Consell Ciutadà estatal la setmana passada, en la qual Iglesias va intervenir per via telefònica perquè es troba en permís de paternitat.