LA CRISI CATALANA

Capella (ERC): "Enyorem Rajoy, un estadista davant Pablo Casado"

La consellera de Justícia veu positiu "qualsevol mitjà" per fomentar el diàleg i la negociació

zentauroepp41472156 graf212  madrid  04 01 2018   la diputada de erc  ester cape180104110152

zentauroepp41472156 graf212 madrid 04 01 2018 la diputada de erc ester cape180104110152 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha lamentat aquest divendres que partits com Cs i PP no vulguin asseure’s en una taula a dialogar i a fer política, i ha confessat: "Enyorarem i ja enyorem (Mariano) Rajoy, que és un estadista, davant Pablo Casado, que sembla que ha pujat a la muntanya".

En una entrevista a la Cope, al preguntar-li per la figura del relator, la consellera ha considerat que "qualsevol mitjà" que serveixi per "avançar" i "parlar" és positiu.

"En política la base d’avançar és la capacitat que es té a buscar punts de trobada", ha considerat, apostant per explorar tots els espais de diàleg possibles per afrontar la crisi catalana.

En contraposició ha posat la justícia, "l’espai del Codi Penal" i "l’espai de la repressió", i ha afirmat que la societat catalana vol aquest espai de diàleg i que els responsables polítics han de buscar espais per avançar malgrat que alguns partits estiguin obcecats a no dialogar, segons les seves paraules.

El judici imminent

Respecte al judici als líders sobiranistes, que arrencarà dimarts al Tribunal Suprem, Capella ha assegurat que no preveu "cap altra sentència que no sigui absolutòria" i ha considerat que una condemna farà la crisi més profunda, en paraules seves.

"Jo no tinc dubtes sobre què hauria de fer un tribunal", ha ressaltat, i ha lamentat que qui ha posat sobre la taula dubtes sobre la judicatura catalana ha sigut un fiscal de l’Audiència Nacional.

Ha defensat "a ultrança" els jutges de Catalunya, que, segons ha destacat, treballen per resoldre qüestions que afecten la ciutadania catalana, i s’ha mostrat sorpresa que no els hagin defensat des de la cúpula del Poder Judicial.

Manifestació de diumenge

Notícies relacionades

Al preguntar-se-li sobre si dubta de la imparcialitat del tribunal que jutjarà els líders del procés sobiranista, ha afirmat: "No tindré cap dubte que hem de tenir un judici just". Així, ha afegit: "Són ells els que posen en dubte que hi hagi imparcialitat, jo no soc qui ho ha posat en dubte. A mi no m’hauran sentit dir res sobre això".

Capella ha lamentat que hi hagi qui critiqui que les manifestacions a Catalunya puguin entorpir l’ànim del tribunal, però que ningú qüestioni que a dos dies de l’inici del procediment hi hagi una manifestació a Madrid: "Entendran que no soc jo la que intenta condicionar".