VÍDEO

Jenn Díaz (ERC) explica al Parlament que va patir violència masclista fa deu anys

Durant la seva intervenció, Díaz ha repassat diversos exemples d'agressions i abusos que pateixen les dones llegint experiències i textos d'altres dones

video 3455051 vid 07 161000 / periodico

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

La diputada d’ERC al Parlament Jenn Díaz ha explicat aquest dijous en el ple del Parlament que va patir violència masclista física i psicològica fa deu anys.

"Fa deu anys vaig patir violència masclista física i psicològica. Però no ho explico aquí en seu parlamentària com a víctima, sinó com a supervivent", ha afirmat emocionada durant una moció de JxCat sobre actituds negacionistes que posen en perill els drets de les dones, segons el text.

Durant la seva intervenció, Díaz ha repassat diversos exemples d’agressions i abusos que pateixen les dones llegint experiències i textos d’altres dones, i finalment ha relatat el seu "me too” –moviment per explicar experiències en aquest sentit–. Membres del seu partit han compartit a Twitter el discurs íntegre de la diputada. 

Recolzament gairebé generalitzat

Els diputats de tots els grups, excepte Cs, s’han aixecat per aplaudir Díaz mostrant-li el seu recolzament.

Alguns diputats de Cs han aplaudit, i la diputada Noemí de la Calle s’ha aixecat, però hi ha hagut altres diputats del grup que no han fet cap gest.

Notícies relacionades

En la intervenció següent, la diputada de JxCat Aurora Madaula ha traslladat el seu suport a Díaz, i també ho ha fet la portaveu del Govern, Elsa Artadi, a través d’un tuit.

"Gràcies Jenn Díaz pel teu coratge. Ets un exemple. Avui has ajudat a construir una societat millor. Entre totes farem possible un país lliure de violències masclistes", ha reivindicat Artadi.