Crítiques al baròmetre

Rivera demana retirar fons públics al CIS perquè Ferraz no faci «enquestes» polítiques

Ha culpat el president del Govern, Pedro Sánchez, d'haver-se carregat l'organisme i d'haver-lo "destrossat"

org jlr06702

org jlr06702 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha proposat aquest dimarts retirar els fons públics per fer "enquestes polítiques" i s’ha preguntat que "per què cal pagar a Ferraz perquè faci enquestes".

"Proposo retirar els fons a les enquestes polítiques, no tancar el CIS", ha precisat Rivera en una entrevista a TVE.

Ha culpat el president del Govern, Pedro Sánchez, d’haver-se carregat el CIS i d’haver-lo "destrossat", a part d’haver incrementat en un 30% les aportacions de diners al Centre d’Investigacions Sociològiques.

Crítics amb el baròmetre

Tant Ciutadans com el PP han sigut molt crítics amb el baròmetre electoral, que ha canviat diverses vegades la seva metodologia d’avaluació del vot des que José Félix Tezanos n’està al capdavant.

Notícies relacionades

I en relació amb l’última enquesta, que col·loca Ciutadans com a segona força darrere del PSOE i atorga una forta pujada a Vox, obrint un ventall de pactes per formar govern, Rivera ha assegurat que la seva idea, si és que en tingués opció, és parlar amb els constitucionalistes. Però si el PSOE bloqueja aquesta possibilitat parlarà “amb els altres”.

"¿Bloquejarem el país?", ha assenyalat al ser preguntat si té al cap asseure’s amb el partit de Santiago Abascal si es donés el cas.