GUERRA AUDIOVISUAL

Òmnium replica el vídeo d'Espanya Global amb l'1-O i la corrupció

L'associació destaca la pobresa energètica i els desnonaments

omnium vid 02 140830 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Òmnium Cultural ha publicat un vídeo en què replicala visió d’Espanya que vol oferir el Govern a través de la campanya Espanya Global, recordant els casos de corrupció, la pobresa energètica, els desnonaments i la sentència de 'La manada’.

Les imatges del vídeo d’Òmnium van contraposant les del vídeo original, en què intervenen la presidenta del Banco Santander, Ana Patricia Botín; el cuiner José Andrés; la directora de cine Isabel Coixet; el secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría; el periodista Iñaki Gabilondo, i la biòloga María Blasco.

A cada un els contraposa una imatge negativa de les seves afirmacions. Per la gravació desfila el rescat dels bancs, els casos de corrupció política, l’arribada al Parlament andalús de l’extrema dreta, la negativa a obrir les fosses comunes o a treure la tomba de Franco del Valle de los Caídos, la sentència de 'La manada’ i els desnonaments.

Notícies relacionades

També encapçalen altres causes esgrimides pel Govern del PP, com la defensa de la llengua catalana a l’escola, la consideració de la tauromàquia com a bé cultural, la negativa a acollir refugiats i el vet a lleis autonòmiques contra la pobresa energètica. 

I acaben equiparant la frase "Aquesta és l’Espanya real", en què es basa el vídeo del Govern, amb imatges de les càrregues policials més dures contra el referèndum de l’1 d’octubre.