DESGRAT

Guerra critica que Pepu Hernández sigui candidat

L'exvicepresident censura que «els independents tinguin un plus» i nega que sigui un alcaldable «idoni»

guerra / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’exvicepresident del Govern Alfonso Guerra ha criticat que “es consideri millor ser independent que ser militant” a l’hora de designar un cap de llista, com ha fet el president del Govern, Pedro Sánchez, amb l’exseleccionador de bàsquet Pepu Hernández.

“El que em sembla malament és que per ser independents tinguin un plus”, ha explicat Guerra en una entrevista amb Efe, en què ha posat en dubte que Pepu Hernández sigui el candidat “idoni” per a l’alcaldia de Madrid.

“Ara, si el candidat és l’idoni... de la política no ha sorgit. Per tant hi ha d’haver una resistència en els mitjans polítics molt forta”, ha plantejat.

Després de remarcar que no té “res en contra dels independents”, Guerra ha defensat que per ell el que és un plus és “comprometre’s amb un partit” polític i ha recordat que a les llistes electorals “sempre hi ha hagut independents, en totes les èpoques”.

Contra les primàries

Tot apunta que dos independents formaran el tiquet electoral del PSOE a Madrid per a les eleccions del 26 de maig, amb el catedràtic Ángel Gabilondo com a candidat a president de Madrid i Hernández per a l’alcaldia de la capital, a falta de les primàries que aquest últim haurà de superar el 9 de març.

Notícies relacionades

Un sistema d’elecció, el de les primàries, del qual l’històric socialista reconeix que ha sigut “enemic des del principi”, perquè “això no és més democràcia, estan equivocadíssims, això és menys democràcia, és la creació de cesarismes i jo en soc contrari”.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, acompanyarà Pepu Hernández aquest diumenge en un acte que servirà de llançadora perquè l’entrenador comenci a recollir avals de cara a la candidatura amb la que vol presentar-se a les primàries del PSOE a l’Alcaldia de Madrid.