TRASLLAT A PRESONS DE MADRID

Expedientat el guàrdia civil que va gravar el vídeo del comboi dels presos independentistes

L'agent va filmar i va difondre per les xarxes socials la sortida des de la presó de Brians

ERC demana a Grande-Marlaska que doni explicacions al Congrés

los-golpistas-ultranazionalistas-presos-parten-hacia-madrid-nicamente-varias-decenas-de / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha obert un expedient disciplinari i ha suspès de funcions un agent després de la gravació i posterior difusió per les xarxes socials d’un vídeo durant el servei de trasllat dels presos independentistes.

La Direcció General de la Guàrdia Civil va informar ahir a la nit en una nota de premsa que, una vegada es va tenir coneixement de la difusió del vídeo, es van iniciar “immediatament” les gestions necessàries “per aclarir tots els extrems” relacionats amb la filmació. Les indagacions van confirmar que la gravació s’havia fet dins d’un vehicle oficial de la Guàrdia Civil i també es va identificar l’agent responsable.

El vídeo, gravat quan s’iniciava el trasllat des de la presó de Brians 2 a les d’Alcalá-Meco i Soto del Real, el va publicar el compte de Twitter @Esprituindomab1. L’acompanya un missatge que diu textualment: “Els colpistes ultranaZionalistes presos parteixen cap a Madrid. Només diverses desenes de tristos han acudit a acomiadar-los. S’han acabat els aquelarres al costat de les presons. Beautiful!!”.

En la gravació se sent una cançó amb la tornada “soy picoleto” i en un moment donat s’escolta riure un dels agents que hi ha al vehicle i, a fora, nombrosos independentistes que els increpen. La gravació es va fer des del seient del copilot d’un dels vehicles del comboi.

El diputat d’EH Bildu Jon Iñarritu ha assegurat que preguntarà al Ministeri de l’Interior per aquesta gravació.

Notícies relacionades

El grup d’ERC al Senat també ha expressat la seva queixa i demanarà la compareixença al Congrés del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. Recorda que Interior “es va comprometre, juntament amb el Suprem a la dignitat i seguretat del trasllat dels presos”.

El líder d’ERC i exvicepresident del Govern; Oriol Junqueras, els exconsellers Raül RomevaJordi Turull, Josep Rull Joaquim Forn; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez continuaran a Soto del Real, mentre que l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa ho faran a la d’Alcalá-Meco.