EL DILEMA CATALÀ

El PDECat decidirà d'aquí a unes "setmanes" la seva relació amb la Crida

Bonvehí reivindica l'espai propi de la postconvergència i demana unitat per a les europees i municipals a Barcelona

Reclama "responsabilitat" a JxCat i ERC després de la polèmica entre tots dos per la negociació pressupostària amb els comuns

jregue45679210 barcelona  29 10 2018 reuni  de l executiva del pdecat  roda190128135030

jregue45679210 barcelona 29 10 2018 reuni de l executiva del pdecat roda190128135030 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El president del PDECatDavid Bonvehí, ha realitzat una encesa defensa del manteniment de l’espai propi que representa la postconvergència, després de la constitució de la Crida Nacional per la República, afavorida per l’expresident Carles Puigdemont.

Bonvehí, conciliador, ha deixat per a les pròximes "setmanes" la decisió del PDECat sobre la seva vinculació amb la Crida, si bé ha remarcat que l’organisme constituït aquest cap de setmana és una associació i no un partit.

"Els associats del PDECat em diuen que volen continuar representant un espai ideològic. Ens sentim orgullosos del llegat de 40 anys d’aquest espai, un partit que vol continuar existint. Em limito a seguir les instruccions dels meus associats", ha afirmat Bonvehí en roda de premsa després de la reunió de la cúpula del partit.

"No el volem fer petit, sinó un partit que vol continuar sent gran. Aquesta lluita la portaré fins al final, les majories dels associats manaran en cada moment", ha afegit.

Bonvehí ha assegurat que el PDECat intentarà fins a l’últim moment una candidatura independentista unitària per a les eleccions municipals a Barcelona i també les europees de maig. En cas contrari, ha apostat per una unitat estratègica de l’independentisme.

Batalla interna sobre els pressupostos catalans

Notícies relacionades

El president de la postconvergència ha demanat "responsabilitat" als grups parlamentaris de JxCat ERC en la nova polèmica pública entre tots dos a compte de la negociació pressupostària amb els comuns. 

La portaveu d’ERCMarta Vilalta, també va respondre a la ruptura de les negociacions pressupostàries decretada pels morats. "Hem sigut transparents i no hem rebut ni una sola contraproposta. Dubtem que tinguessin cap intenció d’aprovar o, si més no, tramitar, els comptes", segons informa Xabi Barrena.