NEGOCIACIÓ TRENCADA

JxCat pressiona ERC i els comuns pels Pressupostos catalans

Catalunya en Comú insisteix a "no blanquejar un Govern a la deriva"

zentauroepp46685765 batet torra190128121842

zentauroepp46685765 batet torra190128121842 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha demanat "responsabilitat" a ERC i a CatECP de cara a l’aprovació delsPressupostos de la Generalitat, després que els comuns decidissin suspendre les negociacions amb el Govern al no detectar avenços, tal com va avançar diumenge Europa Press.

En roda de premsa aquest dilluns, ha expressat "preocupació i estupefacció perquè hi hagi grups com els comuns que no prioritzin les polítiques socials que hi ha en els Pressupostos", i ha ofert JxCat per intentar reconduir les negociacions.

"Es va apostar per fer un Govern efectiu, i un Govern efectiu necessita uns pressupostos efectius", ha assegurat el també alcalde de Valls (Tarragona).

Notícies relacionades

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha avisat aquest dilluns que la seva formació política no "blanquejarà un Govern a la deriva que diu una cosa a la gent i després n’acaba fent una altra", i ha lamentat que l’executiu hagi "tancat" les "tres vies d’ingressos" proposades pels comuns.

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem va suspendre aquest diumenge les converses que mantenia amb el Govern per intentar tancar un acord per a l’aprovació d’uns nous pressupostos de la Generalitat a l’espera que l’executiu català millori les seves propostes en matèria social.