CONFLICTE EN EL TRANSPORT

El Govern mostra fermesa en espera de la decisió dels taxistes

Calvet assegura davant de l'hemicicle que la legislació dels VTC seguirà el seu curs amb el seu aval o sense

El conseller afirma que els taxistes "estan perdent la batalla de l'opinió pública"

zentauroepp46654295 calvet torra190122104548

zentauroepp46654295 calvet torra190122104548

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sisè dia de vaga indefinida delstaxistes  de Barcelona contra la regulació d’Uber i Cabify que aborda el Govern. El conseller Damià Calvet ha ofert allargar a una hora els 15 minuts de precontractació que va redactar inicialment. Això sí, ha mostrat fermesa que, hi hagi acord o no amb els taxistes, el pla de la Generalitat per regular els vehicles de lloguer amb conductor seguirà el seu curs. Tampoc ho impedirà, assegura, l’advertència d’Uber i Cabify d’anar-se’n de la ciutat si s’aprova el decret. Uns conductors que també mantenen la seva proposta en alguns carrils de l’avinguda Diagonal. 

Calvet ha defensat aquest dimecres a l’hemicicle català les negociacions que ha mantingut amb els protagonistes del sector, i ha afegit que la dels taxistes "no és tant una vaga com una atura patronal", perquè "és una ocupació de la via pública sense serveis mínims". Ha aprofitat la seva intervenció per treure pit i ha reivindicat que "aquest Govern governa i regula" i que no "ho fa en contra d’uns i a favor d’altres, sinó a favor dels ciutadans, amb proporcionalitat".

El conseller ha dit que es manté a l’expectativa del que decideixin els taxistes, que voten aquest matí si segueixen amb l’aturada, tot i que ha assegurat que la normativa continuarà tramitant-se amb el seu aval o sense. "El Govern tirarà endavant la seva regulació", ha sentenciat, i ha afirmat que "el temps mínim de precontractació, que és una novetat, queda emparada amb la legislació vigent". 

Notícies relacionades

Unes hores abans, en declaracions a RAC-1, ha afirmat que la vaga d’aquests conductors és "legítima però que estan perdent la batalla de l’opinió pública". I ha negat haver cedit a qualsevol "xantatge", una cosa de què l’acusen els VTC. "Ells volen barra lliure però el servei de mobilitat té una regulació", els ha advertit. Tampoc s’ha mostrat preocupat per l’avís d’Uber i Cabify: "Si se’n van, vindran altres empreses". 

Els taxistes voten aquest matí a partir de les 11 hores si segueixen amb l’aturada o no i accepten el decret, o "si donen una treva i, si la Generalitat no compleix el promès, tornen a protestar durant la celebració del Mobile World Congress".