Operació Trampa

Villarejo va actuar d'agent encobert per al Govern al BBVA, segons el seu advocat

El lletrat anuncia que demanarà desclassificar l'11-M perquè "es va tancar en fals" i el relaciona amb interessos econòmics ocults

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole   el comis181125140959

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole el comis181125140959

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El comissari jubilat José Villarejo, segons ha explicat aquest dilluns el seu advocat, va actuar com a part del’"estructura de l’Estat" ajudant els partits polítics, els governs, les missions que li han sigut encarregades com a agent encobert, i això també es presenta en el cas del BBVA.

El lletrat de Villarejo, Antonio José García Cabrera, ha avançat als periodistes abans d’entrar al segon dia de declaració del comissari a l’Audiència Nacional que el seu defensat té intenció de revelar qui li va donar el registre de trucades i les transcripcions de l’operació Trampa sobre el BBVA.

Aquesta operació s’investiga en la peça nou del 'cas Tàndem’ (que està sota secret i pel qual no està citat Villarejo), concretament la seva participació a frenar una operació que pretenia el 2004 desbancar Francisco González de la presidència del banc i convertir la constructora Sacyr en accionista de referència.

Per a això, Villarejo hauria intervingut més de 15.000 trucades de membres del Govern, empresaris, institucions i periodistes.

"Interès general"

Segons el seu advocat, Villarejo, que fa més d’un any que és a la presó pel 'cas Tàndem’, intentarà demostrar davant del jutge que tot el que va fer va ser "en l’interès general de tothom" i no es tracta de l’"enemic públic número u de l’Estat".

"El senyor Villarejo forma part del’estructura de l’Estat, ha ajudat els partits polítics, els governs, les missions que li han sigut encarregades com a agent encobert, i això també es presenta en el cas del BBVA, i per això ho explicarem àmpliament", ha dit García Cabrera.

I és que, segons l’advocat, no poden permetre "que es faci una investigació selectiva" i "només treure el que perjudica el senyor Villarejo".

"Si es treu, que es tregui tot, que s’expliqui tot i es veurà com tota la intervenció del senyor Villarejo, per sobre de tot interès econòmic, sempre ha sigut complint les missions que se li van encarregar com a agent encobert i per a la seguretat nacional", ha conclòs el lletrat.

Villarejo ha tornat aquest dilluns al’Audiència Nacional  per continuar declarant durant tres hores davant del jutge del 'cas Tàndem’, Manuel García Castellón, a la peça sobre l’operació Kitchen, dissenyada des del Ministeri d’Interior el 2013 per sostreure documents l’extresorer del PP Luis Bárcenas en mans del seu xofer.

Desclassificació de l’11-M

Al final de la declaració, l’advocat de Villarejo ha anunciat que sol·licitarà al Consell de Ministres que es desclassifiqui la informació relativa a un "fet luctuós" que ha definit com a "acte terrorista" i que ha deixat entendre que ésl’11-M.  García Cabrera ha precisat que ho demanarà perquè el seu patrocinat pugui explicar "tot el que sap" sobre un cas que segons el seu parer, "es va tancar en fals" i de què es van derivar interessos econòmics ocults.

L’advocat, com ja va fer la setmana passada al final de la primera declaració de Villarejo, vinculal’espionatge per al BBVA amb "luctuosos" successos per a Espanya. "No puc ser més precís", ha dit davant de la insistència sobre si té a veure amb l’11-M, que va passar el mateix any. "És fàcil de deduir per vostès mateixos. Queda molta informació que segons ha manifestat el senyor Villarejo, s’ha de desclassificar sobre l’origen, els interessos nacionals i internacionals, els interessos econòmics que es van derivar d’aquest acte terrorista", ha especificat.

Notícies relacionades

Segons ha dit,l’operació Trampa "no és simplement un encàrrec professional privat i darrere seu hi ha interessos estratègics de l’Estat". "S’aprofita una conjuntura en què el BBVA necessita una informació, res més que això, de caràcter defensiu per a una operació d’Estat", ha dit l’advocat.

"BBVA diguem que és un actor ocasional que no té res a veure i que fins i tot és molt possible que desconegués la transcendència econòmica, internacional, política d’aquesta operació inicial", ha afegit.