Reforcen la cohesió social

Sánchez defensa que els Pressupostos estan carregats d'"enorme sentit comú"

El president del Govern afirma que millorar el benestar social és compatible amb la creació d'ocupació

sanchez-hotusa

sanchez-hotusa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dilluns que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, de l’aprovació dels quals podria dependre la convocatòria o no d’eleccions anticipades, està carregat de valors socials i d’"enorme sentit comú".

A més, demostren que reforçar la cohesió social i blindar el benestar social són objectius perfectament compatibles amb el creixement i la creació d’ocupació, ha afirmat Sánchez durant la inauguració del Fòrum Hotusa, a l’avantsala de la Fitur.

"Si alguna cosa hem d’extreure de deu anys de crisi econòmica i financera és que les dues coses, la cohesió social i el creixement econòmic sostenible van de bracet", ha dit, abans d’afirmar que, fer-ho complint els objectius de dèficit públic i reducció del deute marcats per Brussel·les, és "honrar amb la paraula donada" i optar "per una cosa important al nostre país com és l’estabilitat, la certesa i la responsabilitat". 

Sector turístic

També ha transmès, en el mateix acte, la seva gratitud al sector turístic "per estirar el carro en moments de dificultat extrema" i per convertir-se en un "autèntic salvavides" en els moments més durs de la crisi. Ha destacat la constant innovació en aquest sector, que, "malgrat la bona conjuntura econòmica, té tensió per adaptar-se".

A més, ha valorat que el sector turístic té constantment un "paper clau" en la modernització d’Espanya, on des del seu marc d’actuació "projectem la nostra forma de ser i de fer les coses". Per això, el president del Govern ha remarcat que el turisme ha de ser un política d’Estat i ha d’estar entre les polítiques de qualsevol país, perquè "genera riquesa, ocupació i va ser el sector que va suportar millor la crisi".

En aquest sentit, ha destacat que aquest sector va arribar a Espanya l’any passat a l’11,7% del PIB, el 12,3% de l’afiliació i fins a 2,7 milions de persones estan vinculades amb el turisme. Per això, ha recordat que "som el país més competitiu en turisme, segons el Fòrum de Davos".

Entorn molt competitiu

Durant la seva intervenció, el president del Govern ha valorat la tasca del turisme per permetremés cohesió social, a més de ser unagran font d’ocupaciói de fixació de població en les zones menys poblades. Referent a això, ha destacat i ha apostat pel turisme rural i en llocs menys turístics.

Notícies relacionades

A més, ha assenyalat que en un entorn cada vegada més competitiu, "liderem pel saber fer dels nostres i no per l’infortuni d’altres països, perquè projectem tot el que tenim de bo".

En aquest sentit, i en relació amb el que es coneix com a "turisme prestat" per conflictes o inseguretat en un altre país competidor, Sánchez ha comentat que "el catastrofisme d’uns quants haurà d’esperar, gràcies als que mireu al futur amb optimisme", perquè "la demanda i el turisme continuaran creixent".