Recolzament en la legislatura passada

Marín lamenta que Susana Díaz li ha "retirat la salutació"

"El resultat polític no té res a veure amb les relacions personals", assegura el líder de Ciutadans a Andalusia

zentauroepp46569619 grafand2152  sevilla  16 01 2019   el l der andaluz de ciuda190116134718

zentauroepp46569619 grafand2152 sevilla 16 01 2019 el l der andaluz de ciuda190116134718 / Julio Munoz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín, ha assenyalat aquest divendres que la secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, li ha "retirat la salutació", una cosa que ha lamentat, perquè "crec que el resultat polític no té res a veure amb les relacions personals".

Així ho ha indicat en una entrevista a Canal Sur Televisión, en què s’ha recordat el recolzament que Ciutadans va oferir durant la legislatura passada al PSOE-A per possibilitar la investidura de Susana Díaz com a presidenta de la Junta d’Andalusia.

En la XI legislatura, en canvi, Cs ha arribat a un acord de govern amb el PP-Aacord de governPP-A, pel qual s’integrarà en l’Executiu presidit pel popular Juanma Moreno, i en què el mateix Marín serà vicepresident.

D’aquesta manera, el PSOE-A es queda fora del Govern andalús per primera vegada en la història de l’autonomia, a mercè de l’esmentat pacte de populars i taronges i del’acord que el PP ha aconseguit amb Vox perquè aquest partit recolzés la investidura de Moreno, que es va materialitzar dimecres passat al Parlament.

Relació entre Marín i Díaz

En aquest nou context polític, el dirigent de la formació taronja ha comentat que ha intentat "saludar" Susana Díaz, però que "em va retirar la salutació, i allà s’ha quedat la cosa", segons ha exposat.

Notícies relacionades

"És una llàstima, perquè crec que no té res a veure el resultat polític amb les relacions personals", ha afegit Marín, que ha volgut deixar clar que la seva mà "sempre estarà estesa per a ella i qualsevol altre company, però no hi ha hagut aquesta conversa", segons ha reiterat.

Es pot recordar que la presidenta del Parlament en aquesta nova legislatura, Marta Bosquet, diputada de Cs per Almeria, també es va queixar després de ser elegida per dirigir la Cambra andalusa –amb els recolzaments del PP-A i Vox– que ni la llavors presidenta de la Junta en funcions, Susana Díaz, ni el president del Parlament sortint, Juan Pablo Durán (PSOE-A), ni cap membre del PSOE-A" la va felicitar el dia de l’elecció.