INVESTIDURA A ANDALUSIA

Ciutadans crida Moreno a "complir" davant d'una "oportunitat històrica»

Marín recorda al candidat del PP que només el vincula l'acord que han firmat les dues forces

zentauroepp46569619 grafand2152  sevilla  16 01 2019   el l der andaluz de ciuda190116134718

zentauroepp46569619 grafand2152 sevilla 16 01 2019 el l der andaluz de ciuda190116134718 / Julio Munoz

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El líder de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín, ha cridat el candidat del PP a la presidència de la Junta, Juan Manuel Moreno, a "complir" l’acord de govern entre els dos partits i li ha recordat que es troben "no només davant d’un repte històric, sinó davant d’una responsabilitat històrica".

En el seu discurs durant el debat d’investidura de Moreno com a president andalús, Marín ha dit al líder popular que està "legitimat" per buscar els seus recolzaments per ser elegit en altres forces polítiques que no ha anomenat, però li ha recordat que a Ciutadans només el vincula l’acord firmat amb el PP.

"De les altres coses vostè i la força política que ho ha firmat en seran responsables, però no vincula a la meva formació", ha insistit Marín, que ha advertit al líder del PP: "Hem de fer-ho bé i fer una gran feina en els pròxims anys, perquè ara que ha arribat l’esgotament d’una etapa de 40 anys s’obre una esperança en un govern de 47 escons".

Un "aliat"

D’aquesta manera, el que serà el vicepresident del Govern que lideri Moreno ha garantit que Cs "sempre serà un aliat" del canvi a Andalusia, i ha dit que, igual que en la passada legislatura va assumir compromisos amb el PSOE-A i van complir el que havien firmat, ara també confia que Moreno i el PP-A "compleixin el que han firmat".

CitantAlbert Einstein, Marín ha defensat que "per aconseguir resultats diferents s’han de fer coses diferents", i precisament això és el que es proposa el cogovern del PP-A i Cs, per "modernitzar l’Administració pública, despolititzar la sanitat, acabar amb la mala gestió, acabar amb les llistes d’espera i reconèixer la vàlua dels professionals", així com "millorar l’educació i donar oportunitats als nostres joves".

Amb tot, el dirigent de Cs ha afirmat que "acaba el temps de les males notícies per als andalusos" ja que buscaran, des de la política, generar solucions "i no escàndols". "40 anys són massa", ha afirmat per remarcar que a Andalusia ha arribat l’hora del canvi "malgrat que ens fessin creure que no era possible".

Moreno aplaudeix la seva "decisió valenta"

En la seva rèplica, el candidat a la investidura ha aplaudit la "decisió valenta" del partit taronja de formar part d’un govern de coalició en què ha promès que treballaran "amb màxima lleialtat i consens" i li ha recordat que, malgrat el "bloc sòlid" que formen, hauran de "practicar el diàleg amb tothom".

Moreno ha garantit que l’Executiu bipartit treballarà durant el mandat amb "accions conjuntes" consensuades i ha assegurat que l’Executiu tindrà "fermesa i credibilitat".

Ha avançat que al govern del PP i Cs no li donaran "oportunitat", li exigiran "des del minut u” i intentaran "limitar" la seva acció. A més, ha advertit que els "miraran amb lupa", també en l’"actitud i aptitud".

El dirigent del PP-A ha dit que és conscient de les "dificultats" del Govern, que s’enfrontarà a "problemes enquistats" durant anys, per això, tot i que disposen "d’un bloc sòlid de 47 diputats" hauran de dialogar "amb tothom".

Notícies relacionades

Ha remarcat "l’esforç" de Marín i del seu grup, la "generositat" en les negociacions "complexes" i que s’hagi posat l’objectiu de canviar el govern "per sobre de diferències".

Finalment, ha agraït a la formació taronja que "assumeixi el repte" en un moment "històric" per a Andalusia i ha opinat que "el canvi ja és una realitat perquè entre tots hem fet un pas ferm".