missatge de celaá

El Govern demana sensibilitat al Congrés per a la reforma dels aforaments

Remet a la Cambra Baixa el projecte que restringeix la mesura a diputats, senadors i membres de l'Executiu, com va avançar EL PERIÓDICO

undefined46372786 madrid  28 12 2018  pedro s nchez  presidente del gobierno  190105130949

undefined46372786 madrid 28 12 2018 pedro s nchez presidente del gobierno 190105130949 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la remissió al Congrés del projecte de reforma dels articles 71.3 i 102.1 de la Constitució per limitar els aforaments judicials de diputats, senadors i membres del Govern d’Espanya,tal com va avançar EL PERIÓDICO aquest dijous.

Aquesta mesura la va anunciar el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, en un acte el setembre en què es commemoraven els seus primers 100 dies al capdavant del Govern.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra d’Educació i portaveu, Isabel Celaá, ha manifestat el desig de l’Executiu que la Cambra "sigui sensible i aprovi aquest projecte" que contempla una "limitació" dels aforaments i que compta amb el "vistiplau" del Consell d’Estat i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Es limita, ha dit, a fixar els aforaments "a delictes vinculats estrictament a funcions pròpies del càrrec".

Notícies relacionades

"Desconec la interlocució exacta que hi haurà, però serà amb el PP, com no podia ser de cap altra manera, ja que és una modificació de prou magnitud perquè els dos partits dialoguin", ha insistit Celaá.

Celaá ha explicat que "altres aforaments no contemplats" en el projecte de llei, com els que es refereixen als membres del Poder Judicial, "s’abordaran una mica més tard". Així mateix, la ministra ha assenyalat que amb aquest projecte se situa Espanya en paràmetres similars als que hi ha a França, Àustria, Dinamarca i Noruega.