JUDICI 1-O

Amnistia Internacional demana al Suprem poder ser observadors en el judici de l'1-O

Algunes defenses dels presos també demanen lloc per a les organitzacions internacionals

lainz45778226 madrid 06 11 2018   tribunal supremo  foto  jose luis roca181106191105

lainz45778226 madrid 06 11 2018 tribunal supremo foto jose luis roca181106191105 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amnistia Internacional ha enviat un escrit al Tribunal Suprem en el qual demana tenir un espai dins de la sala del judici de l’1-O. L’entitat vol que els membres de l’organització puguin seguir el judici per assegurar-se que es compleixen totes les garanties per a un judici just, segons ha avançat el diari 'El Confidencial' i ha confirmat l’ACN.

L’entitat vol supervisar en primera persona que el procediment es fa correctament i, diverses defenses dels independentistes presos com ara Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell, també han sol·licitat cinc places per a observadors nacionals i internacionals.

El tribunal haurà de donar resposta a les sol·licituds i detallar quins són els testimonis que accepta, si permeten que els acusats declarin en català i si es reservarà un espai per als observadors internacionals.

Posicionaments previs

Amnistia Internacional ja s’ha pronunciat en diverses ocasions contra la presó provisional dels líders independentistes i ha demanat la seva liberació. 

Notícies relacionades

Per exemple, el 30 de novembre, l’entitat va enviar una carta a Jordi Sànchez Jordi Cuixart per solidaritzar-s’hi i per reclamar la seva posada en llibertat. En aquell moment, ja es va comprometre a "supervisar" el procés judicial per "analitzar si les garanties d’un judici just es complien". 

També es va posicionar durant la vaga de fam de RullTurull, Forn i Sànchez i va dir que vetllaria pel seu "dret a la salut". Així mateix, l’entitat va denunciar la "passivitat" de la fiscalia a l’hora d’investigar l’actuació policial de l’1-O.