NEGOCIACION DELS PRESSUPOSTOS

Rivera rebutja el "xantatge" dels nacionalistes i torna a demanar eleccions

El líder de Ciutadans intenta dissuadir Sánchez de fer "concessions permanents" als independentistes perquè "no pararan fins que es carreguin aquest país"

fcasals45388549 madrid  08 10 18  albert rivera  ciudadanos  durante un desa181008094502

fcasals45388549 madrid 08 10 18 albert rivera ciudadanos durante un desa181008094502 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
EFE

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha rebutjat avui el "xantatge" delsnacionalistesamb els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2019 i ha tornat a demanar al president del Govern, Pedro Sánchez, que convoqui eleccions generals.

Rivera ha fet aquestes declaracions en una trobada organitzada per la cadena SER quan se li ha preguntat perl’exigència  dels nacionalistes a l’Executiu sobre una taula de diàleg sobre autodeterminació per aprovar els Pressupostos.

"Alsxantatgistes  no se’ls ha d’acceptar mai el xantatge", ha afirmat el president de Ciutadans, que s’ha preguntat si Sánchez pensa que "donant-los concessions permanents els acontentarà", perquè "no pararan fins que es carreguin aquest país".

Per això, ha instat el cap del Govern a deixar d’"intentar acontentar els que mai estaran contents" i a pensar en la "gent moderada", en la classe mitjana espanyola que espera "uns pressupostos diferents".

Visió curtterminista

El líder de Ciutadans s’ha mostrat contrari a la "política d’apaivagament" de Sánchezd’apaivagament, a qui ha acusat de tenir una visió "curtterminista" i ha defensat la necessitat de posar fi al "parèntesi negatiu" de la història d’Espanya i tornar a "bastir ponts entre constitucionalistes".

Després de criticar que Sánchez intenti acontentar amb aquests pressupostos "els que han intentat donar un cop d’Estat", ha considerat que no és legítim "fer-ho a canvi de cromos,d’indults, contra la voluntat de la majoria", perquè altres comunitats, com per exemple Andalusia, clamen per inversions però "ningú amenaça de trencar Espanya".

Rivera ha demanat a Sánchez que, en comptes de fer "agonitzar" aquesta legislatura, "assumeixi data" per a les eleccions, i ha opinat que el president del Govern "tem" les urnes, perquè "ja va veure el revés que es va endur a Andalusia", on els socialistes han perdut el govern després de 37 anys al capdavant de la Junta.

"Espanya no pot aguantar fins al 2020 amb un govern que no governa, que només ostenta el poder i que prefereix rentar la imatge de Torra i criminalitzar els votants de Ciutadans o del PP", ha remarcat.

Reagrupament al centre 

Notícies relacionades

Així mateix, ha defensat la necessitat de "reagrupar els espanyols al centre polític" i ha lamentat que el bipartidisme hagi "renunciat a ser una alternativa", amb Pedro Sánchez "cada dia més polemitzat" i el líder del PP, Pablo Casado, que "cada dia s’assembla més a Vox".

D’altra banda, pel que fa al debat sobre la violència masclista, ha manifestat que "negar l’evidència", com la mort de dones en mans de les parelles "és un error" i ha afegit que "no és un problema ideològic, és un problema democràtic".