ÀUDIOS VILLAREJO

Podem demanarà la compareixença de l'expresident del BBVA en la comissió de Seguretat Nacional

Echenique ha anunciat que cridaran a comparèixer l'exdirigent de l'entitat bancària, Francisco González, i l'actual president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri

GRAF2152. MADRID, 08/10/2018.- Los portavoces de Podemos Pablo Echenique y Noelia Vera comparecen en rueda de prensa tras el Consejo de Coordinación de la formación. EFE/Diego Pérez Cabeza

GRAF2152. MADRID, 08/10/2018.- Los portavoces de Podemos Pablo Echenique y Noelia Vera comparecen en rueda de prensa tras el Consejo de Coordinación de la formación. EFE/Diego Pérez Cabeza / Diego Perez Cabeza (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les més de 4.000 trucades gravades per l’excomissari José Manuel Villarejo com a part d’una suposada operació d’espionatge per al banc BBVA han portat el secretari d’Organització de PodemPablo Echenique, a anunciar que demanaran la compareixença de l’expresident de l’entitat bancària, Francisco González Rodríguez, i de l’actual president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, en la comissió mixta de Seguretat Nacional. "Tot apunta que han tingut un paper en la contractació d’un mafiós", ha assegurat el dirigent morat sobre els dos banquers. 

"Hi ha costum de demanar responsabilitats als polítics en casos de corrupció però no hi ha el mateix costum d’exigir responsabilitats a gent que guanya desenes de milers d’euros als grans bancs i empreses quan salten aquest tipus de casos", ha lamentat Echenique abans d’assenyalar que el BBVA va contractar "un dels principals alfils de les clavegueres de l’Estat". A més, el dirigent podemista ha recriminat a l’entitat financera fer servir els serveis de Villarejo per a "una cosa tan greu com intervenir milers de trucades telefòniques". 

Echenique ha explicat que l’objectiu de les dues compareixences és "aclarir quin ha sigut el paper d’aquestes dues persones, que tot apunta que va ser el de la contractaciód’un mafiós per espiar organismes públics i el Govern del nostre país, que va afectar directament la Seguretat Nacional". 

Presidenta del Consell d’Estat

La petició de Podem se suma a la ja registrada per Esquerra Unida divendres passat en què sol·liciten la compareixença de l’actual presidenta del Consell d’EstatMaría Teresa Fernández de la Vega, per informar sobre les escoltes de Villarejo durant el 2005. 

Notícies relacionades

En les converses publicades per Moncloa.com i 'El Confidencial', entre les quals es pot trobar membres del Govern de José Luís Rodríguez Zapatero, la llavors vicepresidenta del Govern parla amb un directiu del Banco Santander sobre el cas de les cessions de crèdit que afecten el seu llavors president, Emilio Botín.

Segons explica IU prenent com a referència les informacions publicades, la cúpula del banc que presidia Francisco González i el comissari Villarejo estimaven que Ignacio Rupérez, llavors cap del Servei d’Estudis del Santander, participava d’alguna forma enl’assalt al BBVA com a enllaç entre Botín i els que intentaven quedar-se l’entitat, el llavors president de SacyrLuis del Rivero, i l’empresari Juan Abelló.