Sánchez demana a PP i Cs que s'abstinguin o recolzin els Pressupostos

«Ser patriota no és cridar '¡Visca Espanya!', sinó treballar perquè a Espanya s'hi visqui millor»

GRAF8146. BURGOS, 13/01/2019.- El presidente del Gobierno y secretario general del PSOE, Pedro Sánchez (c); la secretaria general del PSOE de Burgos, Esther Peña y Luis Tudanca (i) durante la presentación de la candidatura de Tudanca a la Presidencia de la Junta de Castilla y León, hoy en Burgos. EFE/Santi Otero

GRAF8146. BURGOS, 13/01/2019.- El presidente del Gobierno y secretario general del PSOE, Pedro Sánchez (c); la secretaria general del PSOE de Burgos, Esther Peña y Luis Tudanca (i) durante la presentación de la candidatura de Tudanca a la Presidencia de la Junta de Castilla y León, hoy en Burgos. EFE/Santi Otero / Santi Otero (EFE)

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha demanat al PP i a Ciutadans que “s’abstinguin o votin a favor delsPressupostos” Generals de l’Estat per a 2019, mentre els ha criticat per aliar-se amb la “ultradreta” de Vox. Així mateix, el líder socialista ha cridat a joves i grans a mobilitzar-se contra els que enyoren una “Espanya en blanc i negre”.

“Veient el que es veu de la dreta, qualsevol dreta passada va ser millor”, ha dit Sánchez, que ha intervingut en Burgos, davant d’un miler de militants i càrrecs del partit, en la presentació de la candidatura de Luis Tudanca a presidir la Junta de Castella i Lleó, gairebé al mateix temps que el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, participava en un altre acte de precampanya a 500 metres d’ell en què admetia que l’exili iranià va finançar la campanya de Vox a les europees.

“Al PP i Cs els demano que s’abstinguin o votin a favor d’uns pressupostos que són bons per a la majoria d’aquest país”, ha reclamat Sánchez, que ha remarcat que “ser patriota no és cridar ‘¡Visca Espanya!’, sinó treballar cada dia perquè a Espanya s’hi visqui millor”. “Espanya no vol més confrontació, vol més respecte, unió”, va afegir.

Pressupostos socials

Sánchez, que ha participat en la presentació de la candidatura de Luis Tudanca a la Presidència de la Junta de Castella i Lleó, ha afirmat que després dels governs de Mariano Rajoy, d’“injustícia social”, els espanyols no entendran que PP i Cs votin en contra dels Pressupostos Generals de l’Estat i per aquest motiu els ha demanat que s’abstinguin o votin a favor dels comptes.

“Espanya demanda els pressupostos socials que ha aprovat el Govern”, ha asseverat Sánchez, abans de remarcar que els comptes se sustenten en una modernització de l’economia, que inclogui la reindustrialització i no la deslocalització, una aposta decidida per la formació i l’educació, i la recuperació de la inversió en R+D+i, amb l’objectiu que l’ocupació que es creï sigui de més qualitat.

Notícies relacionades

El president del Govern ha remarcat que, en set mesos de Govern, el PSOE ha apujat el salari mínim, elevat les pensions, afavorit l’emancipació dels joves i revertit retallades educatives. “Hem fet més en set mesos per la justícia social que en set anys el PP”, ha dit.

A la presentació de la candidatura de Tudanca hi han anat un miler de persones. Entre ells, un grup de treballadors de presons, que han accedit al recinte i, a crits, han demanats més mesures de seguretat i una millora en les condicions laborals.