Pròximes eleccions autonòmiques i locals

Casado es presenta a Madrid com a «mur contra l'independentisme»

El líder del PP anomena «mentider» a Sánchez per pretendre seguir a La Moncloa fins al 2020

«El que ha passat ara a Andalusia és el que passarà en molts llocs», adverteix el president popular

GRAF7997. MADRID, 13/01/2019.- El presidente del PP, Pablo Casado (c), durante la presentación hoy de sus candidatos a la Comunidad y el Ayuntamiento de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (i) y José Luis Martínez-Almeida (d), respectivamente, en un acto que abre la precampaña de los ’populares’ en la región de cara a las elecciones autonómicas y locales del próximo mes de mayo. EFE/JuanJo Martín

GRAF7997. MADRID, 13/01/2019.- El presidente del PP, Pablo Casado (c), durante la presentación hoy de sus candidatos a la Comunidad y el Ayuntamiento de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (i) y José Luis Martínez-Almeida (d), respectivamente, en un acto que abre la precampaña de los ’populares’ en la región de cara a las elecciones autonómicas y locales del próximo mes de mayo. EFE/JuanJo Martín / JuanJo Martín (EFE)

4
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ

El líder del PP, Pablo Casado, va presentar aquest diumenge les candidatures del seu partit a la comunitat autònoma i a l’Ajuntament de Madrid com a "dic de contenció contra l’independentisme" català i "el populisme".  Aquest va ser un dels principals missatges del president del PP durant l’acte de proclamació d’Isabel Díaz Ayuso  i de José Luis Martínez-AlmeidaIsabel Díaz Ayuso  José Luis Martínez-Almeida, dues "poes negres del partit", com a candidats per a les eleccions autonòmiques i municipals del maig.

 "Des del PP serem el dic de contenció dels independentistes, també des de Madrid, perquè no estem disposats a aguantar que s’estigui esbocinant Espanya", va proclamar Casado, que va arrencar els aplaudiments dels prop de 800 militants madrilenys presents en l’acte.

Candidats "pota negra"

Abans que això, els dos candidats també s’havien fet forts en el discurs contra l’independentisme. El candidat municipal, Martínez-Almeida, va exhibir davant de l’auditori una fotografia de l’actual alcaldessa, Manuela Carmena, juntament amb els exgovernants de la Generalitat Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva el maig del 2017. “A la capital d’Espanya, la capital de la nació, no tornarà a produir-se una foto d’una alcaldessa amb tres colpistes”, va proclamar Martínez-Almeida.

"Madrid serà el mur contra l’independentisme i el populisme", va dir Isabel Díaz Ayuso. “A Madrid no vindran Oteguis, ni actes promovent l’antisemitisme i l’odi contra d’altres”, va afegir la qui es va presentar com la candidata a “presidenta dels madrilenys i dels espanyols quan venen a Madrid” a buscar “una segona oportunitat”

Segons Casado, aquests dos candidats "pota negra" permetran connectar amb els "principis" del partit, entre els quals va situar la llibertat, la rebaixa d’impostos, la defensa de la iniciativa privada, el lliure mercat, la seguretat i la nació.

El president del PP va tenir paraules per agrair la feina que està fent Ángel Garrido, que ocupa la presidència de la Comunitat de Madrid després de la dimissió de Cristina Cifuentes i que havia expressat el seu desig de ser candidat en les autonòmiques. Sense ocultar el seu disgust per haver sigut apartat de la cursa electoral, Garrido havia defensat minuts abans davant dels periodistes la seva forma de governar "moderada i tranquil·la". "Soc com soc i nom’afilaré l’ullal a hores d’ara", va dir.

Sánchez, "mentider"

Pablo Casado va aprofitar l’acte de partit per respondre a les pretensions del president del Govern, Pedro Sánchez, de quedar-se a la Moncloa fins al 2020. “Tenim un mentider al capdavant del Govern d’Espanya”, va dir Casado, recordant a Sánchez el seu propòsit expressat en el debat de la moció de censura de convocar eleccions generals immediates.

Davant d’això –segons Casado– Sánchez vol mantenir-se a la Moncloa buscant el recolzament "dels qui volen trencar Espanya " (en al·lusió al PDECat i a ERC) per tirar endavant uns Pressupostos que, segons el líder del PP, renoven el "zapaterisme" amb pujades d’impostos i de despeses, per alimentar "una campanya electoral de molts mesos" a fi de continuar obtenint "respiració assistida" dels seus socis.

"L’aliança de batasunes, podemites i independentistes ha regalat el Govern i el seu lloguer a un irresponsable que ara, una vegada més pactant un pressupost, decideix vendre Espanya per quedar-se en el poder unes setmanes o uns mesos més", va dir Casado en contra de Sánchez.

Defensa de l’acord amb Vox

El president del PP ha fet una defensa dels acords del seu partit amb Ciutadans i amb Vox per governar a Andalusia. “El que ha passat ara a Andalusia és el que passarà en molts llocs”, ha afirmat Casado en al·lusió a la recerca d’acords entre les tres dretes (PP, Cs i Vox) des de “la centralitat” del PP.  "Nosaltres seguim al mateix lloc de sempre, ocupar el centre no és moure’s de lloc, sinó ampliar l’espectre", va dir. Segons el president del PP, els pactes a Andalusia mostren que el seu partit està "preparat" per governar a Espanya i en les comunitats i ajuntaments perquè "ara" la seva formació pot "dialogar amb més partits" i abans no era així. Amb la mirada posada en el seu propòsit d’accedir al Govern d’Espanya, Casado va dir que aplicaria l’article 155 per frenar l’autonomia de Catalunya "en el primer Consell de Ministres".

Notícies relacionades

Casado va desafiar les formacions d’esquerra "a dir-li un sol punt que no els agradi de l’acord del PP amb Ciutadans i Vox", convençut que ningú pot argumentar "que no sigui bo apostar per la família, l’educació, abaixar impostos i obrir portes i finestres" contra la corrupció, segons va dir davant d’un auditori entregat.

L’Espanya dels balcons

En tot cas, va recomanar als votants no apostar pel "desconegut" (en al·lusió a Vox), ja que no saben “el que votaran, ni si el seu vot podrà dialogar ni posar-se d’acord amb cap altre". Davant això, Casado va presentar el PP com un partit capaç de "tornar la il·lusió a un país que ja no pot més", capaç de connectar "amb aquesta Espanya dels balcons" que va haver de comprar "una bandera d’Espanya a la botiga d’ultramarins" i penjar-la a la seva façana "per dir als polítics: ‘Representeu-me’".