ACTE DE PRECAMPANYA

Casado reivindica a València Camps, Zaplana i Barberá

El líder del PP acusa Ciutadans d'haver forçat l'expulsió de l'exalcaldessa morta

zentauroepp46509788 casado190112131452

zentauroepp46509788 casado190112131452 / Miguel Lorenzo

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Pablo Casado, president del PP, ha reivindicat aquest dissabte a València la tasca dels expresidents de la Generalitat Francisco Camps, imputat en diversos casos de corrupció, i Eduardo Zaplana, en presó preventiva per un altre, i també l’herència de l’exalcaldessa morta Rita Barberá, de l’expulsió de la qual al grup mixt ha acusat a Ciutadans, per exigir-la com a condició per recolzar la investidura de Mariano Rajoy.

En l’acte de proclamació d’Isabel Bonig  com a candidata autonòmica en les eleccions del 2019 i dels tres caps de llista provincials, el líder dels populars ha aprofitat per demanar un canvi en la situació penitenciària de Zaplana, malalt de leucèmia. Respecte alscasos de corrupció, sense anomenar-la, s’ha limitat a dir: “Si algú ha fet mal, no som nosaltres els qui hem de jutjar-ho. El que podem jutjar és el que s’ha deixat fet, això no ens ho taparà ningú”, ha remarcat.

Casado s’ha dirigit també a María José Catalá, alcaldable del PP a València, i s’ha mostrat convençut que encarnarà “l’esperit” de Rita Barberá, els familiars de la qual acaben de sol·licitar al PP que deixi de “passejar el seu cadàver” després d’haver-la expulsat al grup mixt del Senat. D’aquesta mesura, Casado ha afirmat que la van haver d’acceptar “perquè la va demanar Ciutadans”.

Andalusia i Catalunya

Sense complexos, el president del PP ha reivindicat també el seu pacte amb Ciutadans i Vox per aixecarJuan Manuel Moreno Bonilla a la presidència de la Junta d’Andalusia, s’ha mostrat disposat a repetir-ho en altres autonomies, tot i que ha reivindicat el seu partit com el “vot útil” en les pròximes convocatòries electorals “per no dependre de cap partit frontissa”. “Vull apel·lar als que se’n van anar per dir-los que no trobaran el PP fora del PP. Som els de sempre, amb els mateixos principis i valors, però defensats com mai”, ha afirmat.

El dirigent popular ha criticat els Pressupostos presentats pel Govern per ser, segons la seva opinió, “la factura deslliurada de la moció de censura, el pagament vergonyant a independentistes, batasunes i populistes del lloguer del palau de la Moncloa i del Falcon, que és el que importa a Pedro Sánchez”.

Segons Casado, ha assegurat que el seu és “l’únic partit que pot parar el procés i posar fre a un projecte de ruptura”, mentre ha reiterat que si el PP torna a la Moncloa, aplicarà l’article 155 de la Constitució a Catalunya “en el primer Consell de Ministres, per tornar l’autogovern però el bo, l’estatutari”.

L’espantall català

Com el seu cap de files, Bonig s’ha emportat els aplaudiments més grans al seu discurs quan s’ha compromès “a baixar els impostos, l’IRPF” i “a eliminar el de patrimoni i el de successions i donacions”. També ha dit que no acceptaran lliçons de la resta de partits. “¿Poden donar-nos lliçons els qui diuen que els polítics catalans presos per haver donat un cop d’estat són presos polítics?”, s’ha preguntat mentre ressonaven els “noooo” a la sala. “La Comunitat Valenciana està orgullosa de formar part d’una gran nació que és Espanya”, ha sentenciat.

Notícies relacionades

Catalá ha dit que entre les seves raons per encapçalar la candidatura ha apuntat que vol “que el catalanisme i el separatisme treguin les seves mans d’aquesta ciutat” i va aclarir que no vol “les Reines Magues vull els Reis Mags”. 

La proclamació va tenir lloc en un atapeït, però no excessivament gran Auditori Mar Roig i a l’acte han acudit, entre d’altres, l’eurodiputat Esteban González Pons, que va ser primera opció del partit per a l’alcaldia de València i que probablement repetirà com a cap de llista a les eleccions europees, i l’expresident de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra.