VIATGE OFICIAL

Torra farà dilluns una conferència a l'Institut Luther King dels EUA

El president també visitarà companyies de Silicon Valley amb la consellera Àngels Chacón

zentauroepp46471387 barcelona  barcelon s   08 01 2019      politica     reuni n190108134814

zentauroepp46471387 barcelona barcelon s 08 01 2019 politica reuni n190108134814 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, viatjarà aquest cap de setmana als Estats Units per assistir avui dilluns al Martin Luther King Institute i per participar en una visita empresarial acompanyat de la consellera d’Empresa, Àngels Chacón.

El director i fundador del Martin Luther King Institute, Clayborne Carson, també ha convidat el president a impartir una classe conjunta a la Universitat de Standford a la tarda. Hores més tard, Torra pronunciarà una conferència al The Martin Luther King Jr. Research and Education Institute, amb el títol 'Drets civils i autodeterminació: una perspectiva catalana', en què explicarà el seu projecte polític per a Catalunya. Finalment, un col·loqui amb els assistents conclourà l’acte conjunt.

Aquest viatge es produeix quatre mesos després que Carson es pronunciés davant de les declaracions de Torra que posava d’exemple la lluita de Luther King i l’opressió que van patir els afroamericans als EUA amb la situació dels independentistes catalans. Carson va dir que estava en contra de les declaracions i va assenyalar que no era "just" fer aquesta comparació. "No veig que formar part d’Espanya sigui una opressió. Ningú impedeix als secessionistes exercir els seus drets humans fonamentals", va assegurar. Malgrat això, Carson es va mostrar molest al cap d’uns dies, ja que segons ell havien distorsionat les seves declaracions. 

Visita a les companyies de Silicon Valley

Notícies relacionades

Torra també aprofitarà el viatge per fer una visita empresarial i econòmica amb la consellera d’Empresa, Àngels Chacon; la delegada del Govern als EUA, Victoria Alsina, i el conseller delegat d’Acció, Joan Romero. Està previst que visitin diverses empreses a Silicon Valley, sobretot de l’àmbit tecnològic, i que mantinguin una reunió de treball amb els directius d’algunes companyies del sector dels videojocs.

Serà el segon viatge de Torra a l’estranger aquest 2019, després que aquest divendres visiti a Waterloo (Bèlgica) l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.