Violència masclista

Ruth Beitia: "S'ha de tractar igual un animal, un home o una dona si són maltractats"

L'acabada de nomenar candidata del PP a Cantàbria atribueix després la seva afirmació en una entrevista radiofònica "als nervis del directe"

ruth-beitia

ruth-beitia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La candidata del PP a CantàbriaRuth Beitia, ha apostat aquest divendres per "tractar per igual" dones, homes i animals quan siguin víctimes de maltractament. En declaracions a Onda Cero ha etzibat: "S’ha de tractar per igual un animal que és maltractat, una dona i un home, perquè tots som éssers humans s’ha de valorar cada cas individualment".

Hores més tard, i després de les crítiques rebudes, l’exatleta ha sortit al pas de les seves afirmacions a través de quatre missatges via Twitter en què assegurava que no havia volgut equiparar el maltractament animal amb la violència de gènere. "Primer perquè no ho penso i, sens dubte, perquè és absurd", ha matisat. Ha afegit que s’havia "expressat malament" i que s’havia "entès una cosa diferent” de la que volia dir en realitat. 

"Lamento profundament que els nervis del directe m’hagin jugat una mala passada. Espero que tots ens centrem ara en l’important, que és defensar els drets de les dones, i no en anècdotes com la d’aquest matí", ha escrit.

Durant l’entrevista radiofònica, la candidata popular havia opinat que la dona "en alguns moments és més vulnerable que l’home" i s’ha mostrat partidària de "fer una revisió, sense més ni més, sense grans notorietats a l’hora de canviar aquesta llei", tot i que ha volgut recalcar el seu respecte a la presumpció d’innocència.

"No crec que tots els homes, pel simple fet que una dona hagi dit que ha tingut violència de gènere, hagin de tenir un assetjament mediàtic, ni judicial ni policial, i s’han de tractar els casos individualment", ha insistit.

Notícies relacionades

Sobre la derogació de la llei de violència de gènere que demanava Vox al PP per governar a Andalusia i una possible modificació, Beitia ha manifestat que és una qüestió que no depèn d’ella, sinó de Madrid

El PSOE la compara amb Trump

El PSOE ha comparat Beitia amb el president dels Estats UnitsDonald Trump. "Estimada Ruth. Equiparar la violència contra les dones i contra els animals, totes dues, condemnables, et col·loca a prop dels Trump. Solo os vamos a recordar a los que piensan como tú en las derechas y en la ultraderecha una cifra: 976 dones assassinades des del 2003 per ser dones", han apuntat a Twitter.