denúncia de la Crida LGBTI

La fiscalia investiga Arcadi Espada per haver dit "mariconàs" a Rufián

"Per mi ha de prevaler la llibertat d'expressió", ha opinat el diputat d'ERC

zentauroepp42061011 rufian190110173841

zentauroepp42061011 rufian190110173841 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències per una denúncia de la Crida LGBTI de l’Esquerra Independentista contra el periodista Arcadi Espada per un article publicat al diari 'El Mundo' en què deia "mariconàs" al portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i la remet a la Fiscalia de Madrid.

En aquest article, segons recull el fiscal, s’afirmava: "Aznar es va equivocar amb Rufián. Rufián se l’ha de contestar en seu parlamentària dient-li: La polla, mariconàs, ¿com prefereixes menjar-me-la: de cop o de mica en mica?, mentre un va somrient-se delicadament a la seva cara".

Per la seva banda, Rufián ha assegurat a Twitter que respecta “la decisió dels que van presentar diligències”, però, per ell, “ha de prevaler la seva llibertat d’expressió. Espero que quedi en no res. L’homofòbia es combat llegint més Shangay Lily i menys Arcadi Espada". 

Delicte d’odi

Segons informen els denunciants, el fiscal va acordar "tramitar la denúncia incoant diligències d’investigació" i va delegar en el Servei de Delictes d’Odi i Discriminació les actuacions per aclarir els fets i exercir, en el seu cas, les accions que poguessin correspondre.

La Fiscalia considera que, com que l’empresa editora del diari ‘El Mundo’ té la seva seu a Madrid, "és el lloc on es cometria i consumaria l’hipotètic delicte denunciat", per la qual cosa considera "aconsellable que la investigació continuï a la Fiscalia Provincial de Madrid per estar la seva jurisdicció en millors condicions per acordar, en el seu cas, les diligències que definitivament permetin l’esclariment dels fets".

Notícies relacionades

També amb relació amb aquest article, l’associació LGTB Acrópoli va presentar una denúncia, el setembre passat, davant de la Fiscalia de Madrid i davant de la Conselleria de Polítiques Socials i Família de la Comunitat de Madrid.

A Catalunya, la direcció general d’Igualtat de la Generalitat va obrir diligències informatives a l’observar indicis que l’article podria vulnerar la llei contra l’homofòbia.