NEGOCIACIONS PRESSUPOSTÀRIES

Units Podem insisteix que el Govern permeti posar límit al preu dels lloguers

La portaveu d'En Comú Podem, Lucía Martín, ha demanat a l'Executiu que "compleixi l'acord" en matèria de lloguers

Pablo Echenique ha assenyalat la necessitat de "vigilar que l'acord pressupostari es vegi reflectit en el projecte de Pressupostos"

zentauroepp43609710 madrid 04 06 2018  pol tica         pablo echenique y noelia180604125257

zentauroepp43609710 madrid 04 06 2018 pol tica pablo echenique y noelia180604125257 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Un dia abans que el Consell de Ministres aprovi el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, la portaveu d’En Comú PodemLucía Martín, ha exigit novament al Govern que "compleixi l’acord" que van pactar Units Podem i el PSOE i habiliti les mesures que permetin als ajuntaments "limitar la pujada abusiva" dels preus del lloguer. La dirigent morada ha insistit que el decret de mesures urgents en matèria de vivenda i lloguer no reflecteix totes les mesures acordades i, per tant, Units Podem no el recolzarà

"El que volem és treballar amb el Govern per aconseguir un altre decret que compleixi íntegrament l’acord", ha assegurat Martín aquest dijous abans de la reunió dels equips negociadors del Govern i Units Podem. L’objectiu de la dirigent d’Units Podem és la creació d’un nou decret que reculli "més garanties per a les persones arrendatàries", així com "facilitar que els ajuntaments puguin comprar de forma preferent blocs sencers" de vivendes. 

Martín va arribar a amenaçar el Govern de Pedro Sánchez de no recolzar els Pressupostos Generals de l’Estat al seu pas pel Congrés dels Diputats si no retiren l’actual reial decret i en configuren un de nou. 

Mesa de seguiment

Notícies relacionades

L’avís de Martín al Govern s’ha produït minuts abans que els dirigents d’Units Podem i el Govern es reuneixin en la mesa de seguiment del pacte pressupostari. El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, ha explicat que la funció d’aquesta reunió és "vigilar que l’acord pressupostari es vegi reflectit en el projecte de Pressupostos". 

"Un acord no acaba quan un el firma", ha asseverat Echenique abans de subratllar la importància de continuar treballant per "assegurar que aquestes mesures figuren en el projecte" i que més tard "es posen en marxa". Ja des de principis de setmana, el número tres de Podem avisava que estarien "alerta" per veure complert tot el document firmat per Pablo Iglesias i Pedro Sánchez.