EL DISCURS DEL DESENCÍS

Echenique demana no caure en el discurs del "no es pot" a Podem

El secretari d'Organització de Podem defensa que l'últim CIS demostra el "sòl sòlid" de votants que té el partit

El número tres del partit ha demanat al Govern que li remetin el projecte pressupostari abans de portar-lo al Consell de Ministres

zentauroepp40559630 madrid 16 10 2017 politica r p del secretario de organizacio171016134203

zentauroepp40559630 madrid 16 10 2017 politica r p del secretario de organizacio171016134203 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els resultats d’Endavant Andalusia, la coalició formada per Podem i IU, en les eleccions del 2 de desembre, així com la davallada que ha patit Units Podem en l’últim CIS, situant-se com a quarta força amb el 14,9% de la intenció de vot, han portat el secretari d’Organització morat a encoratjar les bases a no caure en el discurs del "no es pot". Pablo Echenique ha assegurat que "els moments difícils cal superar-los" i "mirar al futur amb il·lusió".

"Crec que no s’ha d’alimentar el discurs del desencís, del 'no es pot’, de la resignació. És evident que es pot canviar aquest país, només fa falta que tinguemvoluntat de fer-ho", ha sentenciat en una entrevista concedida a Europa Press. En el mateix sentit, ha recalcat la necessitat de "combatre" els "moments de desànim".

EL CIS

Podem, que té al davant uns mesos plens de reptesamb l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat i amb la preparació de les eleccions locals, autonòmiques i europees, ha hagut d’afrontar l’escenari que dibuixa l’últim CIS. Per sota del PSOE, el PP i Cs, i havent perdut tres punts percentuals respecte a l’última enquesta, Echenique ha defensat que les dades demostren que disposen de "bastanta estabilitat" i un "sòl molt sòlid sobre el qual poder treballar".

Per Echenique, aquesta base de votants fidels és un "sòl enormement sòlid que permet ser un trampolí". A més, el dirigent morat ha recordat que "moltes vegades" s’ha pronosticat que quedarien "per sota del 10 [% de vots], i això no ha passat mai, ni en els pitjors moments".

Endavant Andalusia

Des que la líder autonòmica Teresa Rodríguez va obtenir en les eleccions andaluses uns resultats desastrosos, la formació dels cercles i els seus socisd’Esquerra Unida estan analitzant els motius que els van fer perdre tres diputats autonòmics respecte a l’anterior legislatura. "El perquè és difícil d’analitzar. Cal respectar les anàlisis que els companys d’Andalusia estan fent", ha assenyalat.

Echenique ha reconegut que l’estratègia del PPCs Vox de "posar gasolina al conflicte català" durant la campanya andalusa "els ha reportatun bon resultat". Al contrari, l’estratègia d’Endavant Andalusia es va basar a centrar el debat en els temes socials en to andalús. Una estratègia que la formació defensa que ha sigut la correcta, tot i que no hagi mobilitzat el seu electorat.

Pressió al Govern pels Pressupostos

Notícies relacionades

L’estratègia adoptada per Units Podem des de la setmana passada respecte al’acord pressupostari acordat amb el PSOE a l’octubre és clara: o tot o res. Els morats han assegurat que el document firmat per Pablo Iglesias i Pedro Sánchez s’ha de complir de manera íntegra. "Hi ha un acord firmat i s’ha de complir", ha sentenciat Echenique. La setmana passada, la portaveud’En Comú PodemLucía Martínja pressionava el Govern amb l’advertència que no recolzarien els Pressupostos Generals si no rectificaven el reial decret per regular els lloguers

Per evitar confusions, Echenique ha demanat al Govern que li remetin el projecte per als nous comptes públics abans que s’aprovi en el Consell de Ministres i es porti al Congrés dels Diputats. El dirigent morat també ha anunciat que la mesa de seguiment de l’acord, formada per membres d’Units Podem i del Govern, es reunirà aquesta setmana per "posar a sobre de la taula tots els incompliments o problemes que hi pugui haver en el seguiment de l’acord pressupostari".