El dilema català

Torra es planteja acudir a sessions del judici del procés

El president anuncia que participarà en les mobilitzacions que es convoquin per recolzar els encausats

zentauroepp46471387 barcelona  barcelon s   08 01 2019      politica     reuni n190108134814

zentauroepp46471387 barcelona barcelon s 08 01 2019 politica reuni n190108134814 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de la Generalitat, Quim Torra, es planteja acudir a sessions del judici del Tribunal Suprem (TS) als líders del procés, que començarà en les pròximes setmanes. A més, ha anunciat, en un col·loqui organitzat pel digital Vilaweb, que participarà en les mobilitzacions que es convoquin per recolzar els processats.

"M’ho he plantejat. Ho hem d’acabar de debatre en el Govern", ha assenyalat sobre la seva assistència al judici durant el debat, moderat pel periodista Vicent Partal. Quant a les mobilitzacions, ha dit: "Més que mai el president de la Generalitat ha de ser-hi present".

Notícies relacionades

El cap de l’Executiu català ha demanat utilitzar el judici com a palanca i altaveu per defensar el dret d’autodeterminació de Catalunya i per criticar la "repressió" que l’Estat, diu, està sotmetent els catalans i els seus líders polítics.

Crisi de Govern

Respecte al recolzament o no als Pressupostos de l’Estat, el president ha avisat que, si el PDECat i ERC voten a favor sense acord amb el seu Executiu, hi haurà una crisi de Govern. "Si això passés, hi hauria una crisi de Govern, certament," ha afirmat. L’independentisme, ha insistit, no pot aprovar els comptes del Govern de Pedro Sánchez sense un gest clar sobre l’autodeterminació. Segons ha dit, no hi haurà cap xec en blanc més a l’Executiu del PSOE.